· · Коментари: 0
ТУЖНО

"Схватила сам да је то човек који се не боји! Коначно - знала сам по чему је другачији": Како се Мира Фурлан заљубила у свог супруга

Свет је обишла вест да је умрла југословенска глумица Мира Фурлан. Преминула је у 65. години.

1611762335_mira-furlankj.png
Фото: Принтскрин / Јутјуб / Нет ТВ

Мира је рођена у Хрватској 1955. а у Америци је живела од 1991. године кад је због рата емигрирала са супругом. Мира никада није крила детаље своје тешке и потресне судбине. Посебно је емотивно говорила о свом одрастању и односу са мајком, али мир и уточиште нашла је у браку са Гораном Гајићем, успешним редитељем кога овдашња ТВ пубика најбоље познаје због серије "Вратиће се роде".

Прочитајте још: "Тамо идем ускоро…": Последња порука Мире Фурлан дира ПРАВО У СРЦЕ (ФОТО)

Мира је 1986. године упознала Горана Гајића и ускоро су упловили у везу. Пошто је живела на релацији Београд–Загреб, хрватски медији су је почетком деведесетих година оптужили да се приклонила Србији и објавили су текстове у којима су је називали издајицом. Један од наслова у новинама је гласио „Тежак живот лаке жене“.

Добила је отказ у Хрватском народном казалишту и одузет јој је стан који је наследила од баке. Дневно је добијала око 50 претњи смрћу и у новинама је објављена њена адреса, због чега се осетила угрожено.

Прочитајте још: МИРА ФУРЛАН ЈЕ ПРВИ ПУТ У НАШЕМ ФИЛМУ ПРИКАЗАЛА ГРУПНИ СЕКС: Југославија се шокирала, а након тога ништа није било исто (ВИДЕО)

Због тога, 1991. године се Мира и Горан селе прво у Београд, а потом и у Америку. Много им је тада значила помоћ Милене Дравић која им је проследила своје контакте из Америке који су им помогли да се снађу за прво време. Тако су Мира и Горан стигли у Њујорк, где је Мира радила као конобарица, продавачица и преводилац, док је Горан радио као достављач, асистент монтаже и монтажер.

Прочитајте још: ПРЕМИНУЛА МИРА ФУРЛАН!

Потом је 1993. године Мира добила улогу у серији "Бабyлон 5“ и коначно су обоје могли да се окрену пословима за које су се и школовали. Уследила је селидба у Лос Анђелес, па онда и венчање 1998. године и онда су добили и сина - Марка Лава.

- Бракови се распадају, како у емиграцији тако и у нормалном животу, а наш је издржао, што сматрам великим постигнућем у свом животу. Најлакше ја одмахнути руком и рећи: Адиос, а најтеже се изборити за трајање и континуитет. Људима се чини да ће их спасити нови почеци, нове особе, нови заноси. Али се новина брзо потроши и човек се опет сретне са самим собом и властитим проблемима. Решење, рекла бих, никад није у другој особи, него у нама самима- рекла је раније за "Стори" Мира Фурлан.

Дневно је добијала око 50 претњи смрћу, и због тога се са Гораном сели у Америку

Она је тада рекла да је за две деценије брака добар рецепт пажљивост, нежност и слушање оног другог.

- Попео се на јарбол брода који нас је возио од Хвара до Виса. Гледајући га како се једном руком држи на том неописиво високом јарболу, схватила сам да је то човек који се не боји. Коначно, рекла сам у себи. Моји дотадашњи сусрети са особама супротног пола углавном су били сусрети са потпуно испрепаданим мушкарцима. Панични страх од жена је уједно и извор насиља према женама које обележава ове просторе. Тај страх и та мржња која из њега произлази такође су по мом мишљењу били и разлог линча моје маленкости почетком деведесетих- причала је Мира како ју је освојио Гајић.

Глумица је изјавила да жели да њен син научи хрватски језик и да упозна прошлост својих родитеља.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.