Oglas
· · Komentari: 0
TUŽNO

"Shvatila sam da je to čovek koji se ne boji! Konačno - znala sam po čemu je drugačiji": Kako se Mira Furlan zaljubila u svog supruga

Svet je obišla vest da je umrla jugoslovenska glumica Mira Furlan. Preminula je u 65. godini.

1611762335_mira-furlankj.png
Foto: Printskrin / Jutjub / Net TV
Oglas

Mira je rođena u Hrvatskoj 1955. a u Americi je živela od 1991. godine kad je zbog rata emigrirala sa suprugom. Mira nikada nije krila detalje svoje teške i potresne sudbine. Posebno je emotivno govorila o svom odrastanju i odnosu sa majkom, ali mir i utočište našla je u braku sa Goranom Gajićem, uspešnim rediteljem koga ovdašnja TV pubika najbolje poznaje zbog serije "Vratiće se rode".

Pročitajte još: "Tamo idem uskoro…": Poslednja poruka Mire Furlan dira PRAVO U SRCE (FOTO)

Mira je 1986. godine upoznala Gorana Gajića i uskoro su uplovili u vezu. Pošto je živela na relaciji Beograd–Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i objavili su tekstove u kojima su je nazivali izdajicom. Jedan od naslova u novinama je glasio „Težak život lake žene“.

Dobila je otkaz u Hrvatskom narodnom kazalištu i oduzet joj je stan koji je nasledila od bake. Dnevno je dobijala oko 50 pretnji smrću i u novinama je objavljena njena adresa, zbog čega se osetila ugroženo.

Pročitajte još: MIRA FURLAN JE PRVI PUT U NAŠEM FILMU PRIKAZALA GRUPNI SEKS: Jugoslavija se šokirala, a nakon toga ništa nije bilo isto (VIDEO)

Zbog toga, 1991. godine se Mira i Goran sele prvo u Beograd, a potom i u Ameriku. Mnogo im je tada značila pomoć Milene Dravić koja im je prosledila svoje kontakte iz Amerike koji su im pomogli da se snađu za prvo vreme. Tako su Mira i Goran stigli u NJujork, gde je Mira radila kao konobarica, prodavačica i prevodilac, dok je Goran radio kao dostavljač, asistent montaže i montažer.

Pročitajte još: PREMINULA MIRA FURLAN!

Potom je 1993. godine Mira dobila ulogu u seriji "Babylon 5“ i konačno su oboje mogli da se okrenu poslovima za koje su se i školovali. Usledila je selidba u Los Anđeles, pa onda i venčanje 1998. godine i onda su dobili i sina - Marka Lava.

- Brakovi se raspadaju, kako u emigraciji tako i u normalnom životu, a naš je izdržao, što smatram velikim postignućem u svom životu. Najlakše ja odmahnuti rukom i reći: Adios, a najteže se izboriti za trajanje i kontinuitet. LJudima se čini da će ih spasiti novi počeci, nove osobe, novi zanosi. Ali se novina brzo potroši i čovek se opet sretne sa samim sobom i vlastitim problemima. Rešenje, rekla bih, nikad nije u drugoj osobi, nego u nama samima- rekla je ranije za "Stori" Mira Furlan.

Dnevno je dobijala oko 50 pretnji smrću, i zbog toga se sa Goranom seli u Ameriku

Ona je tada rekla da je za dve decenije braka dobar recept pažljivost, nežnost i slušanje onog drugog.

- Popeo se na jarbol broda koji nas je vozio od Hvara do Visa. Gledajući ga kako se jednom rukom drži na tom neopisivo visokom jarbolu, shvatila sam da je to čovek koji se ne boji. Konačno, rekla sam u sebi. Moji dotadašnji susreti sa osobama suprotnog pola uglavnom su bili susreti sa potpuno isprepadanim muškarcima. Panični strah od žena je ujedno i izvor nasilja prema ženama koje obeležava ove prostore. Taj strah i ta mržnja koja iz njega proizlazi takođe su po mom mišljenju bili i razlog linča moje malenkosti početkom devedesetih- pričala je Mira kako ju je osvojio Gajić.

Glumica je izjavila da želi da njen sin nauči hrvatski jezik i da upozna prošlost svojih roditelja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas