Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Смрт Мерилин Монро и након 40 година је МИСТЕРИЈА: Органи уништени током обдукције, говорило се да је починила самоубиство таблетама, које нису пронађене у желуцу

Мистериозна смрт једне од најлепших жена на свету

1659684281_merlin-monro.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/ Драгон Босс
Oglas

Глумица и певачица Мерилин Монро, рођена Норма Џен Бејкер, пронађена је мртва у својој кући у Лос Анђелесу 5. августа 1962. године, а као узрок смрти полиција је навела да предрозирање барбитуратом, истом супстанцом која је однела Џуди Гарланд и Џимија Хендрикса.

Прочитајте још: Силовали су је са 9 година, а у 14. години је остала трудна: Језиви детаљи из живота Опре Винфри које нико није знао

Главна лепотица Холивуда рођена је 1. јуна 1926. године у Лос Анђелесу. Њена мајка је радила као монтажер у студијима Цолумбиа и РКО. Познато је да је жена боловала од психичког поремећаја. Мерилин је била ванбрачно дете, те никада није видела оца.

Мерилин је пронађена гола на кревету са свиленим чаршавима, с руком згрченом на телефону. Чак и после толико времена идаље не знамо праву истину. Иако је аутопсија показала да је најчувенија плавуша умрла од тровања барбитуратима, по наводима форензичара Сирила Вехта, ова смрт представља једну од већих мистерија.

Наиме, тестови за обдукцију никада нису завршени а теорија да је убијена због везе са породицом Кенеди чини се убедљивијом од било које. Теорију о томе потпомогла је и њена служавка за коју је биограф Ентони Самерс тврдио да је у току разговора са њим савила главу и рекла "Ох Боже, зашто ја ово морам да заташкавам?”. На његово питање шта да заташкава, она је одговорила да је Боби Кенеди био ту 4. августа и да је наравно постојала афера са поменутим братом Дзона Ф. Кенедија.

Њена смрт остала је мистерија и дан данас, а ово су само од неких детаља који су испливали након смрти.

1. ДАНИ УОЧИ ЊЕНЕ СМРТИ

Глумица која се до 36 године три пута развела била је забринута за то како ће њено старење деловати јавности.

Али није све било тако црно. Мерилин се радовала да се врати на сет филма "Нешто се мора дати" (Сометхинг'с Гот То Гиве). Са снимања је раније отпуштена јер је стално каснила и жалила се на болешљивост. Због њене смрти филм никада није довршен.

- Осећам да се Мерилин радовала сутрашњици - рекла је њена кућна помоћница Јунис Муреј.

И није била једина по којој се самоубиство није уклапало у Мерилино расположење тих дана.

- Рекла ми је: "Ово су моји шампањац дани" - посведочио је фотограф Џорџ Барис, пријатељ који ју се сликао тог лета 1962. године.

2. У СТОМАКУ ЈОЈ НИСУ ПРОНАЂЕНЕ ТАБЛЕТЕ

Мерилин Монро је умрла од предозирања нембуталом, али у њеном стомаку нису пронађене таблете.

Према извјештају истражитеља, Мерилин Монро је узела 40 таблета Нембутала, али ниједна таблета није пронађена у њеном желуцу.Медицински истражитељ Томас Ногучи касније је објаснио да је недостатак пилула резултат Мерлинине раније злоупотребе дрога. Пилуле у њеном желуцу брже су се вариле него да их је узимао неко ко није зависник.

Међутим, ова чињеница је постала извор теорија завере које су заговарале да глумица није умрла од предозирања, већ да су је убили ЦИА, ФБИ или кућна помоћница.

3. ОБДУКЦИЈА НИЈЕ ЗАВРШЕНА ЈЕР СУ ЈОЈ ОРГАНИ УНИШТЕНИ

Докторе Ногучи извршио обдукцију, али није дао потпуну слику. Према његовим изјавама, тело глумице је примио у мртвачници, а узорци њеног желуца и црева су уништени. То је утицало на токсиколошку анализу, што га је довело до уверења да је она можда убијена.

Такође је открио да су други органи послани у токсиколошку лабораторију, али никада није урађена никаква анализа. Једини делови њеног тела који су детаљно анализирани били су узорци крви и јетре.

4. ПОСТЕЉИНА ЈЕ ОПРАНА НОЋ УОЧИ ЊЕНЕ СМРТИ

Инспектор Џек Клемонс, који је први стигао на место смрти, написао је да је домаћица укључила машину за веш када је стигао. Осим тога, примиетио је да се она понашала чудно и избегавала је одговарати на питања.

Теоретичари завере такође сматрају да је понашање домаћице у ноћи Мерлинине смрти доказ да се тамо догађало нешто непримерено и сумњиво, а можда је знала више него што је рекла.

5. ОСТАВИЛА ЈЕ ПОРУКУ ПРЕ СМРТИ

У ноћи када је умрла, МериИин је разговарала са неколико људи телефоном. Међу њима је било Питер Лавфорд, стари пријатељ глумице и супруг сестре Џона Ф. Кенедија. Према Питеру, велики су били изгледи је да је Монро била под утицајем дроге, а она му је рекла:

- Реци збогом Пату (Патрисија Њукомб, њена публицисткиња), поздрави се с председником и реци збогом себи јер си добар момак.

Лавфорд је био забринут због Мерилининог стања и позвао је неколико људи да провери да ли је све у реду. Када није могао доћи до др. Гринсона, позвао је адвоката Милтона Рудина, који је контактирао глумичину домаћицу, која је рекла да је све у реду.

6. ПОЛИЦИЈА НИЈЕ БИЛА ПРВА НА ЛИЦУ МЕСТА

Смрт је пријављена полицији након што су тело видели нејн лични писихијатар и лекар др. Гринсон и др Енелберг. Полицијска управа Лос Анђелеса примила је позив око 4:25 ујутро, што је скоро два сата након што је Мерилинина домаћица открила тело. За то време, Еунице Мурраy, др Гринсон и др. Енгелберг били су сами у њеном дому.

7. КО ЈЕ БИО У КУЋИ ТО ВЕЧЕ?

Оно што је нарочито подигло облак сумње јесте чињеница да је служавка Јунис Муреј временом почела да мења приче.

Она је најпре рекла да је око поноћи позвала Мерилиног психијатра, да би после рекла како је то било око три ујутру. Преко 20 година касније биограф Ентони Самерс причао је са њом и запазио "моменат када је ставила своју главу у руке" и рекла:

- О Боже, зашто ја ово морам да заташкавам?

- Шта да заташкавате, госпођо Муреј?

- Па наравно, Боби Кенеди је био ту (4. августа) и наравно, постојала је афера са Бобијем Кенедијем - рекла му је она.

8. СЛУЧАЈ ЈЕ ПОНОВО ПОКРЕНУТ ПРЕДЕ СУДОМ 1982. ГОДИНЕ

Након мноштва теорија завере објављених 1970-их, државни тужилац Џон Ван де Камп из Лос Анђелеса наредио је поновно суђење глумичином досијеу смрти 1982. године.

Испоставило се да је Гледис (ака Мерилин Монро) била неспремна за одгајање трећег детета, убрзо након порођаја дала је бебу хранитељској породици и само повремено је виђала. Мерлин није била превише ментално ставилна, што је узрок страшне судбине коју је преживела још у детњству.

Како је једном рекла Мерилин Монро, њена бака је једном покушала да је задави у раном детињству, након чега је послата у душевну болницу. Када је имала 8 година, у њеном животу су се ођедном догодиле две страшне ствари. Прво, девојку је сексуално злостављао станар куће у власништву њене мајке. Друго, недуго након овог инцидента, мајка је полудела и, са дијагнозом параноидне шизофреније, послата у болницу за душевне болести, где је провела остатак живота.

Прочитајте још: СИНДРОМ НЕОЧЕШЉАНЕ КОСЕ: Девојчица (1) Лејла муку мучи с фризуром! Чешаљ, балзам, фенирање - НИШТА НЕ ПОМАЖЕ (ФОТО)

Ево шта Ана Плантагенет, биографкиња глумице, пише о овом периоду: - Скоро двадесет година касније, 1953. године, Мерилин Монро би споменула извесног "господина Кимела“ који ју је увео у своју собу, затворио врата и рекао јој да буде "добра девојка“. Неколико минута касније, укаљана, осрамоћена, уплашена, покушала је да то исприча својој "тетки", која ју је ошамарила и назвала лажовом. А онда је елегантан, беспријекорно ођевен “господин Кимел” (или “Кинел”) сишао, помиловао је по глави и дао јој новчић да себи купи слаткиш. Девојка је била збуњена, затворена у тишини и неспоразуму. Од тада је почела да муца.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas