· · Коментари: 0
НЕВЕРИЦА

ШОК: Рафаел Надал болује од мистериозне болести која напада кости

Најбољи тенисер света трпи јаке болове

1614536641_rafa.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /ЕСП

С обзиром да је кроз каријеру често имао повреде које су му задавале озбиљне проблеме, шпански медији изнели су до сада непознате детаље о некадашњем тенисеру број један у свету.

Прочитајте још: ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: Ових пет знакова показују да телу недостаје калијум

Рафаел Надал, према писању шпанских медија, болује од Милер-Вајсове болести, која је још увек велика непознаница за лекаре. Она углавном напада кости стопала, односно средишњи део тог дела тела, што изазива веома јаке болове при наглим покретима.

Како се наводи, Надал је за ову болест сазнао још 2005. године, јер су лекари његове повреде из тог периода управо повезивали са тим. Познато је и да Рафа, често има проблема са коленима што је последица ове мистериозне болести, али такође има и одређене проблеме са стопалима. Операција се спроводи тек када козервативна метода лечења не да резултате. 

Прочитајте још: Направите сами напитак који чисти плућа: Спас за пушаче!

- Тешко је закључити да се ради о овој болести док је у раној фази. Доктори постану сигурни тек када она напредује. Бол се појављује у средишњем и задњем делу стопала, ти делови отекну, а бол се затим преноси горе, преко скочног зглоба до колена. Док пацијент хода или трчи, ситуација се погоршава - објаснили су лекари за шпанске медије.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.