Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СВИ РЕКОРДИ КОЈЕ ЈЕ МАДОНА ОБОРИЛА: Ево због чега већ деценијама заслужено носи титулу краљице попа

Чини се да рекорди које је Мадона поставила неће бити скоро оборени

1698326651_Foto-Profimedia-Madona.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Светска сензација Мадона, са правом носи титулу краљице попа, што доказују и њени рекорди. Чини се да рекорди славне певачице неће скоро бити оборени, а она и даље вредно ради у седмој деценији.

Чувена певачица тренутно је на светској турнеји, која носи назив "Целебратион Тоур", којом је поново поставила рекорд као најпродаванији извођач.

Прошле године је у интервјуу који је дала у Вечерњем шоу Џимија Фалона открила да је продала преко 400 милиона плоча (албума, синглова и дигиталних издања) у својој каријери.

Иако је тешко са прецизношћу утврдити тачне податке о продаји, опште је познато да су само Битлси, Елвис Присли и Мајкл Џексон продали више плоча широм света, што Мадону чини најпродаванијим певачицом.

Овај рекорд поставила је 2009. године, који до сада ниједна певачица није успела да обори, иако су у претходном периоду Ријана, Мараја Кери, Тејлор Свифт и Бијонсе направиле спектакулрне концерте и издале невероватне албуме, али нису успеле да скину краљицу са трона.

Мадона је такође понела титулу женске уметнице са највише продатих карата на турнејама, која је од јула 2022. зарадила на благајнама вртоглавих 1.389.746.222 долара (153.916.339.731 динара).

Што се тиче благајни Мадона се котира на високом петом месту, одмах иза ролингстонса, У2, Елтона Џона и Бруса Спрингстина, али се очекује да на овој листи заузме и бољу позицију, имајући у обзир да је на турнеји.

Мадона се може похвалити и титулом уметнице која је остварила највећу зараду на једној турнеји. Њена турнеја "Стицкy & Сwеет" 2008-09 донела јој је зараду од 411 милиона долара (45.518.825.400 динара).

Мадона се одлично забавља на својој најновијој турнеји, објављујуц́и поруке захвалности у градовима у којима је наступала. Премијерно вече нове турнеје које је одржано у Лондону назвала је "вече које никада нец́е заборавити"

Ипак ови светски рекорди су само три од многих које је Мадона оборила - ево резимеа остатка:

Најбоље је рангирана жена на Билбордовој листи "Греатест оф алл Тиме Хот 100 Артистс" - заузела је 2. место, одмах иза Битлса
1. Први извођач који је у свих 50 држава Америке била број 1 на једној Биллбоард листи
2. Прва је на листи песама америчког плесног клуба у свих 50 држава
3. Има вец́ину мулти-платинастих албума у Америци, те је заузела 12 место, које дели са Барбаром Стрејсенд
4. Покорила је и листу УС Хот 100 женских извођача
5. Њених 12 албума заузели су прво место у Великој Британији
6. Њених 13 синглова били су број један на листама у Великој Британији
7. Највише кумулативних недеља на првом месту на званичној листи синглова у Великој Британији од стране женске уметнице, импресивних 29
8. Четири пута је била на првом месту на британским листама најбољих синглова и албума (1986, 1989, 2005. и 2008.)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas