Oglas
· · Komentari: 0

SVI REKORDI KOJE JE MADONA OBORILA: Evo zbog čega već decenijama zasluženo nosi titulu kraljice popa

Čini se da rekordi koje je Madona postavila neće biti skoro oboreni

1698326651_Foto-Profimedia-Madona.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Svetska senzacija Madona, sa pravom nosi titulu kraljice popa, što dokazuju i njeni rekordi. Čini se da rekordi slavne pevačice neće skoro biti oboreni, a ona i dalje vredno radi u sedmoj deceniji.

Čuvena pevačica trenutno je na svetskoj turneji, koja nosi naziv "Celebration Tour", kojom je ponovo postavila rekord kao najprodavaniji izvođač.

Prošle godine je u intervjuu koji je dala u Večernjem šou Džimija Falona otkrila da je prodala preko 400 miliona ploča (albuma, singlova i digitalnih izdanja) u svojoj karijeri.

Iako je teško sa preciznošću utvrditi tačne podatke o prodaji, opšte je poznato da su samo Bitlsi, Elvis Prisli i Majkl Džekson prodali više ploča širom sveta, što Madonu čini najprodavanijim pevačicom.

Ovaj rekord postavila je 2009. godine, koji do sada nijedna pevačica nije uspela da obori, iako su u prethodnom periodu Rijana, Maraja Keri, Tejlor Svift i Bijonse napravile spektakulrne koncerte i izdale neverovatne albume, ali nisu uspele da skinu kraljicu sa trona.

Madona je takođe ponela titulu ženske umetnice sa najviše prodatih karata na turnejama, koja je od jula 2022. zaradila na blagajnama vrtoglavih 1.389.746.222 dolara (153.916.339.731 dinara).

Što se tiče blagajni Madona se kotira na visokom petom mestu, odmah iza rolingstonsa, U2, Eltona Džona i Brusa Springstina, ali se očekuje da na ovoj listi zauzme i bolju poziciju, imajući u obzir da je na turneji.

Madona se može pohvaliti i titulom umetnice koja je ostvarila najveću zaradu na jednoj turneji. NJena turneja "Sticky & Sweet" 2008-09 donela joj je zaradu od 411 miliona dolara (45.518.825.400 dinara).

Madona se odlično zabavlja na svojoj najnovijoj turneji, objavljujući poruke zahvalnosti u gradovima u kojima je nastupala. Premijerno veče nove turneje koje je održano u Londonu nazvala je "veče koje nikada neće zaboraviti"

Ipak ovi svetski rekordi su samo tri od mnogih koje je Madona oborila - evo rezimea ostatka:

Najbolje je rangirana žena na Bilbordovoj listi "Greatest of all Time Hot 100 Artists" - zauzela je 2. mesto, odmah iza Bitlsa
1. Prvi izvođač koji je u svih 50 država Amerike bila broj 1 na jednoj Billboard listi
2. Prva je na listi pesama američkog plesnog kluba u svih 50 država
3. Ima većinu multi-platinastih albuma u Americi, te je zauzela 12 mesto, koje deli sa Barbarom Strejsend
4. Pokorila je i listu US Hot 100 ženskih izvođača
5. NJenih 12 albuma zauzeli su prvo mesto u Velikoj Britaniji
6. NJenih 13 singlova bili su broj jedan na listama u Velikoj Britaniji
7. Najviše kumulativnih nedelja na prvom mestu na zvaničnoj listi singlova u Velikoj Britaniji od strane ženske umetnice, impresivnih 29
8. Četiri puta je bila na prvom mestu na britanskim listama najboljih singlova i albuma (1986, 1989, 2005. i 2008.)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas