Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Упркос болести глумио је до смрти: Зоран Радмиловић последњу улогу одиграо је у боловима

Краљ хумора

1653989989_radmilovic-1.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Зоран Радмиловић, рођен је 11. маја 1933. године. По очевој жељи уписао је Правни факултет, али је након две године напустио. Потом је студирао на Архитектонском који такође напушта, а убрзо уписује Филолошки факултет, одсек енглески језик. 

Прочитајте још: Играли су заједно на филму, а био је лудо заљубљен у њу: Овај глумац је био очаран ЛЕПОМ БРЕНОМ

Упоредо је опробао глумачке могућносту у КУД „Иво Лола Рибар“. Тада одлучује да напусти студије енглеског језика и посвећује се глуми. На наговор главне глумице, која му је била симпатија са којом је био партнер у културном уметничком друштву уписује и поступно апсолвира глуму на Академији за позориште, филм, радио и телевизију, те започео каријеру у Београдском драмском позоришту, у коме је играо у мање значајним представама. Дипломирао је 1963. године по повратку из војске.

Током своје филмске и позоришне каријере, али у ТВ серијама играо је главне или запажене улоге у филмовима попут "Маратонци трче почасни круг", "Мајстори, мајстори", "Мајсторска радионица", "Радован трећи" и "Краљ Иби".

Своју последњу 299. представу "Радован трећи" је одржао 9. јуна 1985. године уз велике болове, али опет уз његову велику жељу представа је одиграна до краја. Само три дана касније пребачен је у болницу из које се није вратио. Преминуо је 21. јула 1985. године у 52. години живота на Првој хируршкој клиници од проблема са дигестивним трактом. Кремиран је, а његова урна се налази у Алеји заслужних грађана на Новом Гробљу у Београду.

Прочитајте још: Памтимо га као ПОПАРУ из "Срећних људи": Умро је заборављен од свих, а на сахрани су му је било само двоје колега

Био је ожењен глумицом Дином Рутић. Инспирисана њиме, његова ћерка Ана Радмиловић је написала две књиге — „Залажем се за лаж“  и „Кад је свет имао бркове“.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas