Oglas
· · Komentari: 0

Pamtimo ga kao POPARU iz "Srećnih ljudi": Umro je zaboravljen od svih, a na sahrani su mu je bilo samo dvoje kolega

Legendarni glumac preminuo je u samoći

1653897805_popara.jpg
Foto: Youtube printscreen
Oglas

Zoran Rankić, javnosti je postao poznat po ulozi legendarnog Popare u kultnoj seriji "Srećni ljudi". Njegove rečenice "gospođice, gospođo", "Mmmm Bebo" i mnoge druge i danas se prepričavaju.

Pročitajte još: Tanja Savić progovorila o tajnoj udaji u Banja Luci: "Opekla sam se mnogo puta"

Rođen je 1935. godine u Derventi. Glumom je počeo da se bavi sa 16 godina, kada je zaigrao svoju prvu ulogu u Narodnom pozorištu u Sarajevu, čiji je član bio devet punih godina.

Početkom šesdesetih, postaje član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a bio je i prvak BDP-a. Igrao je u preko 26 filmova i TV serija. 

Pored uloge po kojoj je postao preoznatljiv, Zorana publika pamti i po tumačenju lika Nikole Kalabića u seriji "Poslednji čin". Nekoliko godina pred smrt, povukao se sa scene i posvetio se pisanju. Napisao je čak 16 svojih knjiga, kako je rekao o svom trošku.

Pobegao sa oproštajnog govora

Pošto nije voleo publicitet, Zoran se i na nesvakidašnji način oprostio od pozorišta, tako što je pobegao kroz prozor šminkernice sa oproštajnog govora. 

- Nisam želeo da i meni pred odlazak u penziju pričaju ono: 'Dragi naš, bio si nam oslonac, zvaćemo te, dao si mnogo za nas...', a posle te svi zaborave. Da bih sve to izbegao, zaključao sam se u šminkernici, napisao krejonom na ogledalu "Živela sloboda" i iskočio sam kroz prozor. Srećom, ta prostorija je bila u prizemlju. Eto tako sam se oprostio od glume - ispričao je glumac jednom prilikom glumac, piše Najžena.

Pročitajte još:  Potresna ispovest Milića Vukašinovića o pokojnoj ćerki: "Neću sebi oprostiti jednu grešku"

Preminuo je 9. decembra 2019. godine u Domu za stara lica, kako se pisalo tada, zaboravljen od svih. Sahranjen je tri dana kasnije na Novo bežanijskom groblju u prisustvu tridsetak ljudi, a od njegovih kolega sahrani su prisustvali Vlasta Velisavljević i Ljiljana Vlašić.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas