· · Коментари: 0

Важио је за опасног момка, а жене су га обожавале: Наш славни глумац због погрешног потеза трагично је изгубио живот

Језива судбина славног глумца

1657280163_gavra.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен

Александар Гаврић рођен је 28. маја 1932. године у Београду. Глуму је дипломирао на Академији за позориште, филм, радио и телевизију 1956. године. Прву улогу је остварио у филму “Потрага” исте године. Две сезоне је играо у задарском и сплитском позоришту.

Прочитајте још: Позната глумица непрепознатљива: Нелу Михаиловић у оваквом издању никада нисмо видели (ФОТО)

Висок, маркантан и снажних црта лица многим генерацијама остао је у сећању као капетан Леши, који уништава све који му се нађу на путу како би успео свог посрнулог брата да врати на прави пут.

Иако да је улога капетана Лешија учинила правом звездом, остао је упамћен и по улози у чувеном “Маршу на Дрину” као Косту Хаџивуковића и у Сигналу над градом као командира Ранка.

Играјући Албанца са Косова и Метохије, партизана из Призрена Рамиза Лешија, који уништава заостале балистичке банде, Аца Гаврић постао је права звезда југословенског филма. Филм је доживео невероватну популарност, да је касније снимљен и наставак “Обрачун”, а чак је по његовом лику настао и стрип “Капетан Леши”.

Због упечатљивог физичког изгледа, редитељи су га сматрали америчким типом глумца који није баш пролазио код Југословена, па су му додељивали мање и стереотипне улоге неустрашивог момка.

Овакав однос редитеља према њему није му пријао, те је једно време искључиво играо у позориштима у Задру и Сплиту.

Тумачио је главне улоге у свим филмовима Живорда Жике Митровића, укључујући и чувену улогу Бата Колета у хиту “Марш на Дрину” из 1964. године. Глумио је и у немачким и у италијанским акционим филмовима.

Међу публиком је стекао популарност као “опасан момак”, а у покушају да промени овакав имиџ који га је пратио, Александра Гаврића спречила је тешка саобраћана несрећа. Југословенски шмекер није успео да избегне возило које му је долазило у сусрет и то га је коштало живота.

Прочитајте још: Због њеног невероватно МОЋНОГ гласа, звали су је краљица РОМСКЕ музике: Због једне ствари одала се пороку и разболела

На врхунцу популарности, погинуо је у својој 40. години у тешком удесу код Инђије 6. децембра 1972. године. Са њим је била и његова девојка Јасмина Лисац, која је имала само 18 година и која је, такође, настрадала.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.