· · Коментари: 0

ВОДИТЕЉКА ЈУТАРЊЕГ ПРОГРАМА У СУЗАМА! Заплакала док је читала вест - "Туга није мања" (ФОТО)

Прва слика после шпице била је мрачна и тужна, а уши је парао звук сирена. На екрану је писало 23. април 1999. године уз призоре рушевина РТС-а након удара НАТО бомби

1650720987_voditeljka-plakala-u-jutarnjem.jpg
Фото: Принтскрин/РТС

Код споменика "Зашто" у београдском парку Ташмајдан ноћас у два сата и шест минута одржан је помен за 16 радника РТС-а који су погинули у ноћи између 22. и 23. априла 1999. године. Водитељка Јутарњег програма Гордана Стијачић заплакала је док је подсећала гледаоце на тужну годишњицу страдања колега током НАТО бомбардовања.

- Два сата и шест минута, 23. април, прошле су 23 године, туга за њима није мања. Шеснаесторо наших колега је у НАТО бомбардовању тада изгубило живот - рекла је водитељка и већ је почео да јој дрхти глас.

Прочитајте још: АНЂЕЛИНА ЏОЛИ ТУЖИ ФБИ? И даље је прогања догађај од пре 8 година (ФОТО)

- ...на радном месту, у телевизији, која није смела бити мета, не заборавимо. Поново је код споменика "Зашто" била родбина. Били су и пријатељи и колеге. Сви ми који памтимо ова имена памтимо и њих. За нас нису били само колеге, нама су били и пријатељи, другари. Да се никада нешто слично не понови - наставила је суздржавајући сузу, бол и једва долазећи до даха.

"Прошле су 23 године, али туга није мања. Не заборавимо! Сви ми који памтимо њихова имена, памтимо њих... За нас они нису били само колеге, нама су били пријатељи и другари. Да се никада нешто слично не понови", рекла је она гутајући сузе.

У бомбардовању је погинуло 16 радника, а НАТО је зграду Јавног сервиса, супротно правилима и обичајима рата, прогласио за легитимни војни циљ. Ни чињеница да је сваке ноћи потврђено у згради било више од 150 цивила није их одвратила од напада.

У нападу су погинули:

  1. Јелица Мунитлак, шминкер
  2. Ксенија Банковић, видео-миксер
  3. Дарко Стоименовски, техничар у размени
  4. Небојша Стојановић, техничар у мастеру
  5. Драгорад Драгојевић, радник обезбеђења
  6. Драган Тасић, електричар
  7. Александар Делетић, камерман
  8. Славиша Стевановић, техничар
  9. Синиша Медић, дизајнер програма
  10. Иван Стукало, техничар
  11. Дејан Марковић, радник обезбеђења
  12. Милан Јоксимовић, радник обезбеђења
  13. Бранислав Јовановић, техничар у мастеру
  14. Слободан Јонтић, монтер
  15. Милован Јанковић, прецизни механичар
  16. Томислав Митровић, режисер програма.

​БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.