Oglas
· · Komentari: 0

VODITELJKA JUTARNJEG PROGRAMA U SUZAMA! Zaplakala dok je čitala vest - "Tuga nije manja" (FOTO)

Prva slika posle špice bila je mračna i tužna, a uši je parao zvuk sirena. Na ekranu je pisalo 23. april 1999. godine uz prizore ruševina RTS-a nakon udara NATO bombi

1650720987_voditeljka-plakala-u-jutarnjem.jpg
Foto: Printskrin/RTS
Oglas

Kod spomenika "Zašto" u beogradskom parku Tašmajdan noćas u dva sata i šest minuta održan je pomen za 16 radnika RTS-a koji su poginuli u noći između 22. i 23. aprila 1999. godine. Voditeljka Jutarnjeg programa Gordana Stijačić zaplakala je dok je podsećala gledaoce na tužnu godišnjicu stradanja kolega tokom NATO bombardovanja.

- Dva sata i šest minuta, 23. april, prošle su 23 godine, tuga za njima nije manja. Šesnaestoro naših kolega je u NATO bombardovanju tada izgubilo život - rekla je voditeljka i već je počeo da joj drhti glas.

Pročitajte još: ANĐELINA DžOLI TUŽI FBI? I dalje je proganja događaj od pre 8 godina (FOTO)

- ...na radnom mestu, u televiziji, koja nije smela biti meta, ne zaboravimo. Ponovo je kod spomenika "Zašto" bila rodbina. Bili su i prijatelji i kolege. Svi mi koji pamtimo ova imena pamtimo i njih. Za nas nisu bili samo kolege, nama su bili i prijatelji, drugari. Da se nikada nešto slično ne ponovi - nastavila je suzdržavajući suzu, bol i jedva dolazeći do daha.

"Prošle su 23 godine, ali tuga nije manja. Ne zaboravimo! Svi mi koji pamtimo njihova imena, pamtimo njih... Za nas oni nisu bili samo kolege, nama su bili prijatelji i drugari. Da se nikada nešto slično ne ponovi", rekla je ona gutajući suze.

U bombardovanju je poginulo 16 radnika, a NATO je zgradu Javnog servisa, suprotno pravilima i običajima rata, proglasio za legitimni vojni cilj. Ni činjenica da je svake noći potvrđeno u zgradi bilo više od 150 civila nije ih odvratila od napada.

U napadu su poginuli:

  1. Jelica Munitlak, šminker
  2. Ksenija Banković, video-mikser
  3. Darko Stoimenovski, tehničar u razmeni
  4. Nebojša Stojanović, tehničar u masteru
  5. Dragorad Dragojević, radnik obezbeđenja
  6. Dragan Tasić, električar
  7. Aleksandar Deletić, kamerman
  8. Slaviša Stevanović, tehničar
  9. Siniša Medić, dizajner programa
  10. Ivan Stukalo, tehničar
  11. Dejan Marković, radnik obezbeđenja
  12. Milan Joksimović, radnik obezbeđenja
  13. Branislav Jovanović, tehničar u masteru
  14. Slobodan Jontić, monter
  15. Milovan Janković, precizni mehaničar
  16. Tomislav Mitrović, režiser programa.

​BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas