Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Здравко Чолић је некада имао УМЕТНИЧКО ИМЕ: Погледајте како се легендарни певач представљао

Здравко Чолић је на почетку каријере имао веома занимљиво уметничко име

1704542713_kings_circle_residence_05092023_0319.JPG
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

Постоје бројне приче о највећој музичкој звезди на нашим просторима, а једна од њих је да је давне 1974. године Здравко Чолић желео да буде светска звезда.

Чола је склопио уговор са компанијом Wарнер Брос Рецордс и снимио пар синглова за Немачко говорно подручје. И тако је Здравко Чолић постао Дравцо.

Да не постоји његова слика на омоту албума не бисмо знали да је он, мада би нам глас био познат.

Мини албум „Мадре Миа (Меине Муттер)“, на српском „Мајко моја“, има три песме – „Мадре Мира“, „Роцк’н Ролл Химмел“ и „Аллес wас Ицх Хаб“.

Дравко, млади талентовани певач лепог изгледа и пријатног гласа, потенцијално будућа звезда најјаче диско корпорације WБА до сада три снимљена синга са препевима светских хитова на немачком језику у очекивању позива на ново снимање.

– Пред овогодишњу летњу сезону за немачко говорно подручје ће изаћи мој нови сингл који ћу снимити у минхенском студију WБА почетком јуна. На том плану дошло је до извесних новина. Фирма није била задовољна радом мог продуцента Рајнера Пича са којим сам до сада снимао све плоче за WБА и доделила ми је Дика Хагелмана. Поред тога мораћу извесно време да боравим у СР Немачкој да бих ту остао присутан. За фирму WБА ме веже уговор још две године и мислим да ћу за то време успети да стекнем известан реноме. Него, многи ми замерају што сам изменио име. То је било неопходно ради лакшег пробоја. Замислите неког Немца или Енглеза како покушава да изговори Здравко. Овако је само прво слово избрисано и много је лакше, испричао је Здравко Чолић за Џубокс 1976. године, а преноси Yугопапир.

Ту није крај. Дравцо је имао издање и 1987. године на енглеском језику. Издао је сингл „Лигхт Ме – И’м Нот а Робот Ман“.

О овом временском периоду и мистериозном Дравцу има мало података, јер је управо 1977. године Чола завладао југословенском музичком сценом са албумом „Ако приђеш ближе“ – а остало знате.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas