Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"ЖЕНЕ СУ ДАНАС АГРЕСИВНИЈЕ" Љубинка Кларић изазвала оштре реакције

Глумица Љубинка Кларић је изнела своје мишљење о феминизму и због тога изазвала оштре критике.

1706957219_15f2b55428c7b2191706fb615ba49682b0946822.jpg
Фото: АТА имагес
Oglas

Љубинка је гостовала у емисији "Трећа смена" и то њено гостовање је прилично одјекнуло. Током емисије, водитељка Уна Сенић питала је глумицу шта мисли о неравноправности жена у односу на мушкарце у свакодневном животу и како се бори са тим.

- Ја не препознајем женску неравноправност јер просто не верујем у феминизам. Феминизам данас у Србији, па и у Европи апсолутно не постоји. Жене постижу исте резултате као и мушкарци. Не волим да ниподаштавам мушкарце науштрб жена које су као угрожене јер мушкарци много тога раде за нас, људи који зидају зграде, поправљају аутомобиле, ми то не можемо - рекла је Кларићева.

На то се надовезала водитељка рекавши да се не слаже јер верује да жене такође могу то све. Уједно је питала гошћу верује ли да жене у Србији имају исте шансе као мушкарци.

- Апсолутно. Што си више образован, домишљат, ти ћеш апсолутно добити прилику као и сваки мушкарац. Прошло је то време кад су жене биле угњетаване, теране да седе код куће, да се баве децом, да немају право гласа. Мислим да су жене данас науштрб тог феминизма постале много агресивније од мушкараца. Данашњи феминизам се своди на то – хајде да презиремо мушкарце. Феминизам је сада заиста важан у земљама где жене немају право гласа, немају право да открију своја лица. А у Србији данас феминизам апсолутно не значи ништа - казала је Љубинка за Инсајдер телевизију.

На то је Уна Сенић казала да Београд није Србија и да жене у унутрашњости не живе као, рецимо, њих две, да феминизам има своју снагу и да морамо да се боримо за друге жене.

- Како да помогнемо женама у унутрашњости ако оне не желе да помогну саме себи - казала је на то Љубинка.

 

- Тако што ћемо им давати пример, причати, оснаживати их у свему, освешћивати - одговорила је Уна.

Међутим, Љубинка је убеђена да се жена која деценијама живи на један начин не може променити разговором.

 

- Постоји гомила примера, емисија, интернет је доступан свима. Твој је избор да ли ћеш да ћутиш и трпиш или ћеш да пустиш глас и кажеш – мене овај човек бије. За то постоје институције. А ако оне не раде свој посао, ту су медији. Нико није угрожен у смислу – ти си жена, него то је твој избор - казала је Љубинка.

Све те њене речи изазавале су бројне критике.

"У Србији данас феминизам не значи ништа - Шокирана сам овом изјавом", "Привилегована и заштићена цео живот, без мотива да сагледа неке друге жене око себе и неке друге животе", "Љубинка Кларић одсечена од реалности, о емпатији и да не говоримо", били су само неки од коментара који су осванули на друштвеној мрежи Икс (некадашњи Твитер).

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas