· · Коментари: 0
ЛЕПОТА ЛИЦА

Беланце, шећер и брашно - ово није рецепт за колаче, већ за најхранљивије МАСКЕ ЗА ЛИЦЕ! Испробајте их већ данас

Све што треба да урадите јесте да завирите у своју кухињу и бакине рецепте за лепоту.

1619715215_Depositphotos_7610563_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Заборавите скупе куповне и индустријске маске за лице, које само једнократно кожу чине блиставијом. Уместо тока, погледајте шта све имате у својој кухињи и посватујете се са баком о традиционланим рецептима, који се још од давнина користе у нези и лепоти.

Маска од беланцета

Када је направите, нанесите је и држите на лицу 10 -15 мин. Након тога се умијте млаком водом и нанесите крему за лице.

Прочитаје још: Њујоршка дијета: Изгубите до 6 килограма и 12 центиметара у струку!

Потребни састојци:

  • 2 беланцета
  • 2 кашике чистог јогурта

Измешајте састојке у чинији, нанесите маску на лице и оставите да делује 5 мин. Након тога исперите лице топлом водом и њежно посушите пешкиром. Ова маска је идеална за хидратацију коже лица.

Маска од шећера

Шећер је пожељнији за чишћење пора, јер не кида кожу као со. Када се накупе љуспице старе коже важно је уклонити, да би сте очистили поре и да би ваша кожа изгледала лепше.

Потребни састојци:

Прочитајте још: Да ли ће вас мушкарац ПРЕВАРИТИ, зависи да ли има овај ОБЛИК ЛИЦА

  • 2 супене кашике шећера
  • 3 супене кашике воде

Измешајте шећер са водом да се он истопи. Нанесите маску на лице, и масирајте кружно. Исперите са млаком водом, или узмите влажни пешкир и мало га загрејте у микроталасној и обришите лице.

Маска од зобеног брашна

Ова маска је идеална за осетљиву, кожу изгорелу сунцем или изиритирану на неки други начин. Маска се може прилагодити и за масну и за суву кожу, за масну кожу само додајте у смесу пар капи лимуновог сока, а за суву, додајте пар кашичица меда.

Прочитајте још: Месечева ДИЈЕТА за април: Једноставна и ефикасна! (САТНИЦА)

Потребни састојци:

  • шоља јогурта
  • пола шоље зобеног брашна

Измешајте састојке и нанесите маску на лице, држите је 10 до 15 мин. Исперите лице млаком водом или опет упоребите загрејани пешкир. Само пазите да не буде преврео.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.