Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Једнократне маске за лице не би требало да држите ДУЖЕ ОД ПРОПИСАНОГ ВРЕМЕНА: Могу постати штетне за кожу

Важно је пратити упутства и држати маску колико је прописано

1667813904_shutterstock_708894208.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Једнократне маске за лице многима су омиљени производ за негу и хидратацију коже. Продиру дубље од креме или серума, а кожи дају блистав сјај и уједначен тен. Међутим, важно је маску држати на лицу колико је и прописано, иако многи мисле да је ефекат бољи што се дуже држи.

Тзв. схеет маске садрже активне антиоксидативне компоненте које могу успорити процес старења. Али, ови састојци делују само док је маска још увек влажна. Када почне да се суши на лицу, тада започињу супротни процеси. Наиме, тада маска почиње да делује као парче папира које упија влагу са коже.

Прочитајте још: Ово су топ 3 НАЈНЕОПХОДНИЈА одевна комада (ФОТО)

Тако се повећава ризик да се кожа исуши. Исто важи и за глинене маске - када крене да се суши и стврдњава на лицу, то је знак да треба да је уклоните.

У овим случајевима, када оставите маску да се потпуно осуши на лицу, кожа може да крене да се перута и губи влажност, а осушене честице глине могу зачепити поре.

Састојци попут витамина Ц, БХА и АХА киселине, уља чајевца и угља могу изиритирати кожу када су у продуженом контакту са њом.

Зато је потребно да пратите упутства са паковања и придржавате их се.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas