Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
здравље

Природним путем до густе косе: Пар начина због којих ће ваша коса бити здравија (ФОТО)

Ваша коса треба имати негу коју заслужује а ви јој морате омогућити исту.

1653400648_profimedia-0167667663.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Основна ствар коју треба да знате је да на тржишту постоје многи препарати који у себи садрже сулфате који ће вашој коси донети више штете него користи. Када бирате шампон и регенератор, као и остале препарате, обратите пажњу на састојке. Препарати са природним састојцима ће помоћи коси да буде здравија. Гледајте да ваш шампон садржи витамине, масти и биљне додатке.

Фото: Профимедиа

Јако је битно да док перете косу масирате теме главе, јер на тај начин подстичете прокрвљеност темена. Косу треба прати на два до три дана. Уколико је ваша коса масна и морате да је перете чешће обавезно користите благе шампоне, али се трудите да избегавате свакодневно прање. Балзам стављајте само на крајеве. Држите га на коси пар минута, затим исперите.

Маске за косу су такође веома корисна ствар. Барем једном недељно обрадујте своју косу и ставите маску или кокосово уље.

Прочитајте још: Предности СОКА ОД ЈАГОДЕ по здравље: 7 НЕВЕРОВАТНИХ користи за ваш организам

Ако је ваша коса танка и проређена, а ви желите да је учините густом постоји један природни еликсир који ће вам помоћи у томе. Потребне су вам две или три главице црвеног лука и мед. Очистите лук и исцедите његов сок. Затим, у сок сипајте кашику меда и промешајте. Нанесите све то на косу и масирајте теме. Оставите 15 до 30 минута да делује, затим исперите.

Када чешљате косу никада то немојте радити док је она мокра. Избегавајте да је увијате фигаром или исправљате пеглом.

Придржавајте се ових савета, а резултати ће врло брзо бити видљиви.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas