Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
гајење биљака у води

Биљке које расту у води: Заборавите неред од земље и пресађивање, потребна вам је само ваза! (ФОТО/ВИДЕО)

Уколико нисте љубитељ пресађивања и џакова земље по стану, предлажемо вам биљке којима је потребна само вода!

1624191046_biljke.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ Греен плантс
Oglas

Обично помислите да резано цвеће иде у воду, а собне биљке у саксију. Али одређене биљке се могу гајити и у води, потпуно без земље! Тренутно велики светски тренд у узгоју биљака открива потпуно другу њихову страну. Да ли бисте желели да знате које биљке расту у води и како то изгледа? 

Пре него што ставите биљку у воду, исперите сву земљу, како биљка не би иструлила.

Хидропонски метод гајења биљака

Једноставно и без нереда

Хидропоника је метод узгајања биљака у води, заснована на узгоју биљака у храњивом воденом раствору или нехрањивом супстрату. Једна врста хидропонике укључује испирање све земље са корена и стављање биљке у воду. Биљка антуријум је савршено погодна за ово. Држите корење биљке антуријум под млазом млаке воде док се сво земљиште не испере. То се ради како би се спречило да корење почне да трули у води. Затим напуните прелепу стаклену вазу водом и у њу ставите биљку антуријум. То вам омогућава да гледате како расте корен биљке и нећете морати да заливате тако често. Лепо и практично!

Прочитајте још: Забодите ЗАРЂАЛЕ ЕКСЕРЕ у саксију и гледајте како вам биљка напредује великом брзином! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Биљке које расту у води?

  • Антуријум

  • Лаванда

  • Жалфија

  • Авокадо

  • Рузмарин

  • Филадендрон

  • Монстера

  • Хедера

  • Босиљак

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Греен плантс

Савети за негу

Иако биљка која се узгаја хидропонски ређе захтева заливање, то не значи да у потпуности можете елиминисати потребу за његом. При доливању воде најбоље је користити минералну воду, јер биљци требају ти минерали да би правилно расла. Ово такође спречава стварање каменца у вази.

Замените воду једном у четири недеље; за то време водите рачуна да ваза увек садржи довољно воде. У воду можете додати неколико капи ђубрива за собне биљке како бисте побољшали боју листова. Најбоље место за биљку било би тамо где прима светлост, али не директну сунчеву светлост.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas