Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПСИХОЛОГИЈА

Да ли избор спорта усмерава дете да буде тимски играч? НЕ! Ево и ЗАШТО?

Свако од нас је помало и соло и тимски играч.

1625574267_NavlacenjeDepozit.png
Фото: Депозитфото
Oglas

Коју ћемо страну развијати, условљено је многим факторима, а може да зависи и од тога који хоби бирамо у детињству.

Прочитајте још: Вера (71) никада не иде код доктора и ништа је не боли. Пије само једну ствар

Индивидуалац у колективном спорту

Колико избор спорта или било које друге активности у том добу може утицати на то да ли ћемо касније, током живота, боље “пливати” у тимским пројектима, на пословима који захтевају рад у групи или ће нам индивидуални више пријати, објашњава Леонора Павлица, клинички психолог и психотерапеут.

Избор спорта у детињству је инидијални курс

- Избор одређеног спорта у детињству може да промени иницијални курс, али тек здружено и са другим факторима. Ако је неко рођењем склонији да буде индивидуалац, он може и у тимском спорту да показује тенденцију да буде изражено компетитиван - да по сваку цену његов тим победи или да у њему буде најбољи - каже Павлица.

Пример родитеља у васпитању

Та потреба да се докаже неће се значајно ублажити одабиром тимског спорта, поготово ако је и родитељско васпитање такво да шаље поруке - “Бори се, дај све од себе, буди најбољи, буди први”.

Прочитајте још: 12 рецепата за чистија плућа: Липа и овас учиниће чудо

- Ако и родитељи својим примером и порукама крену да негују стил сарадње и заједништва, постоји могућност да се неко развије у правцу веће дружељубивости. Ту је и искуство, па ако особа кроз сопствену праксу процени да јој се више исплати једна од две поменуте опције, сигурно ће у будућности чешће преферирати ону која јој доноси више користи - закључује Павлица..

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas