· · Коментари: 1
трајање боје

Да ли погрешно перемо ФАРБАНУ КОСУ? Захтева посебну негу

Одређени шампони уништавају фарбу и једноставно је скидају са власи, а често управо за њима посежемо, желећи да се првенствено посветимо другим потребама косе.

1607346151_Depositphotos_81970798_s-2019-1-.jpg
Фото: Депосит

Ипак, на сву срећу, постоје производи који ће неговати вашу косу, борити се против перути, масноће и свега осталог, а истовремено чувати вашу боју, као мало воде на длану.

Правимо углавном ове четири грешке приликом прања, због којих боја бледи невероватном брзином.

Перете косу погрешним шампоном

Ако користите шампон и регенератор који нису намењени посебно офарбаној коси, не говорите никоме, већ одмах исправите тај проблем. Тражите шампоне и регенераторе који немају сулфате на својој листи састојака.

Прочитајте још: Цео живот ОБЛАЧИТЕ ГРУДЊАК ПОГРЕШНО: Фали само 1 ситница и изгледаћете ФЕНОМЕНАЛНО!

Перете косу на крају туширања
Косу нашампонирајте како уђете у туш, одмах је исперите и нанесите регенератор, а онда га оставите да делује док обавите остатак свог ритуала.

Перете косу превише често

Што више перете косу, то ће боја брже избледети. Сасвим логично зар не? Уместо свакодневног прања, пробајте да перете косу два до три пута недељно. Нека шампон за суво прање косе постане ваш најбољи пријатељ.

Прочитајте још: ЈЕФТИНО И КОРИСНО: Невероватне намене беби пудера

Перете косу млаком водом

Ако перете косу врелом водом сваког дана, то никако није добро. Ипак, ако је перете млаком водом, губите доста од паре која се тада ствара. Како тврде стручњаци, када се коса пере врућом водом, кутикуле се отварају, због чега боље упијају нутријенте из регенератора и паковања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.