Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОЦКАРИ

Достојевски, Толстој и Пушкин су познати КОЦКАРИ: Игре са картама су их скупо коштале! (ФОТО)

Многи писци су током векова живели екстравагантно, уживајући у животу у потпуности. Не треба да вас чуди што су многе истакнуте личности у историји књижевности биле коцкари!

1622889890_ee2d50f3523d3fe64ee62faa75e4e15755d11eb6.jpg
ФОТО: Депозит/ Пиксабеј/ Пиксабеј
Oglas

Нико није савршен, а чак се и највећи људи боре са својим слабостима, наизменично добијајући и губећи. Проучавање биографија највећих руских писаца и песника помаже да се схвати да се они нису разликовали од осталих људи - а живот поред њих понекад је био велика мука. Ово су приче о томе како су бриљантни умови руске књижевности патили од својих порока и шта им је помогло да пронађу лек.

Прочитајте још: Бикови НЕ ЈУРИШАЈУ на црвену боју! Пет познатих чињеница за које смо сви веровали да су тачне, a заправо су ЛАЖ!

Фјодор Михаилович Достојевски

Страствени коцкар, међународно признат. Играо је рулет као лудак. Изгубио би све до последњег пенија.  Играо је углавном у коцкарницама у Немачкој. Штавише, како следи из његових писама, писац је једном приликом нагомилао новац по познатом псеудо-победничком систему, према Мартингејлу. Три пута заредом чекао је напад једне боје, након чега је почео да се клади на супротну боју, дуплирајући кад губи. Као и сав новац пре тог, на крају се истопио.

Многа дела чувеног писца су настала управо због коцкарских дугова.

Већина његових бриљантних дела резултат је разуздане игре. Изгубивши новац, упадао је у огромне дугове. Како је настала књига „Злочин и казна“? Врло једноставно. Фјодор Михајлович је заложио сав новац и хитно му је био потребан новац да би наставио да игра. Написао је књигу и наставио да се коцка са новцем од хонорара. И тако је било са готово свим осталим књигама. Једна од његових најпознатијих књига је управо "Коцкар".

Александар Сергејевич Пушкин

Волео је да игра. У многим његовим делима појављују се сцене са картама. А у „Капетановој кћери“ можемо наћи сцену коцкања на билијару. У стварности, Александар Сергејевич је волео да игра не само у новац, већ и у живот, о чему сведочи више од двадесет двобоја у којима је учествовао. Једном је на двобоју био и због оптужби да вара на картама.

Познато је да је током једне игре морао да заложи и књигу "Евгеније Оњегин", коју је, срећом, успео да врати. У сачуваном полицијском списку познатих картароша из 1829. године Пушкин је био уписан под бројем 36, уз напомену: „широм Москве познати крупије“.

Иза њега су остали огромни дугови, од којих је већина настала картањем. Све његове дугове је отплатио Николај Први, по обећању.

Прочитајте још: Млада се срушила на ВЕНЧАЊУ: Мртву је држали у соби поред, док је њена сестра морала да уради УЖАСНУ ствар! (ВИДЕО)

Лав Николајевич Толстој

Толстој је био племенит коцкар. Као официр у војној служби, према гласинама, успео је једном да изгуби, а затим поново освоји породично имање. Да се разумео у карте доказују и његова дела. Човек је из свог искуства знао шта је блеф. Тако живописан приказ картања може да да само онај који је и сам играо. Сцена напете карташке игре присутна је у Рату и миру.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ   

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas