· · Коментари: 0
САВЕТ

Избегните грешке и сачувајте боју: ФАРБА ће вам се брже испирати ако ПЕРЕТЕ КОСУ на овај начин

Уз ове савете коса ће вам изгледати као да сте јуче били код фризера.

1629362419_hair-1744959_1920.jpg
фото: Пиксабеј

Праменови и фарбање косе никада неће изаћи из моде, због чега се многе даме одлучују да промене природну боју, или да на тај начин прикрију друге недостатке, попут седих длака.

Међутим, након кратког времена коса је изгубила онај сјај који је имала након фризерског третмана, и боја се испрала - а то је све због прања косе и шампона.

Прочитајте још: Плави праменчићи одлазе у заборав: ОВАКВА боја косе биће АПСОЛУТНИ ХИТ током јесени (ФОТО)

Постоје грешке у прању које правимо код куће када је у питању нега фарбане косе, и управо су оне разлози због којих се боја испира.

Важно је нагласити да косу не треба прати 72 сата (односно три дана) након фарбања, јер су тада поре длаке отворене и велики део боје ће се испрати.

Поред тога,  косу не треба прати превише врућом водом јер је то може оштетити, па је најбоље користити млаку воду за прање.

Као што ни топла вода није добра, фарбаној коси не прија ни превелика топлота фена. Она може оштетити боју, иритирати теме, а после фарбања је препоручљиво да косу сушимо природним путем.

фото: Пиксабеј

Такође, апарате за стилизовање косе који раде на принципу загревања, попут пегле и фигара, треба избегавати како би се сачувао квалитет длаке.

Још један ратзлог због којег се боја испира је шампон. Састав шампона и хемикалије које се у њему налазе, уклањају природно уље из корена и са косе, што даље подстиче њено јаче машћење. Стога је важно избегавати шампоне који садрже много јаких конзерванаса, сулфата и синтетичких мириса.

Било да је коса бојена или не, требало би користити шампоне са што више природних састојака и есенцијалних уља који чисте власиште, а боју остављају нетакнутом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.