· · Коментари: 0
нега

Какав ефекат перут има на кожу вашег лица?

Негативан ефекат није ограничен само на ваше власиште.

1608118797_Depositphotos_50144925_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Истраживања показују да се перут уколико се не ради на њеној елеминацији може проширити на друге делове коже. Сува кожа коју можете да приметите у близини обрва или око носа, можда није само "сува кожа" већ би могла бити и перут на лицу. Откривамо вам данас све што је потребно да знате о перути, као и како да се изборите са њом.

Како и где се перут шири?

Ефекат перути на кожи зависи првенствено од типа коже. Сувља кожа је подложнија појави перути. Нажалост и сувише масна кожа такође је склона перутању. Црвенкаста кожа која при том сврби може бити резултат утицаја перути на њу. Уколико се не лечи, перут може захватити не само кожу на лицу, већ се може проширити и на леђа и груди. Такође честе последице перути на лицу су бубуљице које изразито сврбе.

Хрскава, црвена кожа иза ушију такође указује на присуство перути.

Прочитајте још: Направите сами своју савршену фризуру (ВИДЕО)

Како се ослободити перути?

Нажалост још увек нису поуздано откривени узроци појаве перути нити ефикасни начини лечења. С друге стране ако се открије у раној фази, лечење перути је далеко учинковитије. Велики број људи греши у погледу пречестог прања косе како би се ослободио перути, јер ово само може да погорша ситуацију. Агресивни производи посебно су штетни за кожу склону перутању. У том је погледу препоручљиво коришчење благих (дечијих) препарата за негу косе. Стручњаци препоручују средства за чишчење скалпа која садрже сулфа-антибиотике и сапуне од пиритион цинка.

Агресивни производи посебно су штетни за кожу склону перутању.

Прочитајте још: Подстакните раст трепавица: Придржавајте се ових 5 савета!

Како користити производе за отклањање перути?

Средства за чишћење лица је пожељно користити два пута дневно – ујутро и увече. Такође ако је приметно перутање и на другим деловима тела, при туширању је потребно нанети средство на дате делове и темељно испрати. При решавању проблема са перути, пожељно је прво се фокусирати на парут на темену главе, јер у супротном третман на лицу неће бити довољно ефикасан.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.