Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
родитељство

Како да постигнете све: Супер савети за ЗАПОСЛЕНЕ МАМЕ

Како бити успешна запослена мама? Балансирање обавезама може бити врло исцрпно, те издвајамо савете успешних запослених мама који ће вам сигурно користити!

1605533527_Depositphotos_153066410_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Питате се како неке маме све стижу, како успевају да балансирају између посла и обавеза код куће, а да притом не запоставе своју породицу. Веома лако, уз пар једноставних трикова које морате свакодневно понављати како би вам ушли у рутину и ви можете боље организовати своје време.

Ослободите се кривице

Никада не заборавите колико је ваш посао важан због примања којим доприносите породици. Уз то можете деци омогућити квалитетније школовање, породично путовање или приуштити себи неко задовољство. Имајте на уму да ће на послу бити и бољих и лошијих дана јер такве ситуације чине живот. Када се нађете у нелагодној ситуацији, када дођу проблеми и умор, причајте са својим партнером или пријатељима - биће вам лакше.

Прочитајте још: Срећно дете МОРА да дели чоколаду са свима, а ОТАЦ мора да га брани од свих

Направите породични календар обавеза
Не заборавите да обележите који је рок за плаћање рачуна, запишите све школске и ваннаставне активности своје деце, рођендане, празнике и остало. Можете користити и подсетник који имате у телефону, а који је веома практичан јер у сваком тренутку можете погледати и подсетити се. календар можете поделити са укућанима како би вам помогли у обављању послова и како би били у току са наредним дешавањима.

Поједноставите јутарње спремање

Како би олакшали јутро и обавезе пред посао, најбоље би било да вече пре тога спремите ствари које су вам потребне. Спакујте деци ужину, испеглајте гардеробу, припремите намирнице за доручак, спакујте бебину торбу/школску торбу и оставите је близу кључева како би вам ујутру то био подсетник.

Планирајте.

Причајте са колегама

Пословне обавезе поделите са колегама, то ће вам помоћи да видите њихове обавезе и да се прилагодите ономе шта послодавац очекује од вас. Знајте да је свако од нас другачији и да ћете морати да прилагодите приступ колегама који нису баш толико отворени и спремни да своје обавезе деле са вама. Уколико су вам потребни слободни дани, отворено питајте шефа колико ћете моћи да одсуствујете и тако избегнете евентуалне дилеме.

Комуникација је најважнија.

Будите у контакту са децом

Комуницирајте са децом и када нисте заједно. Добро решење за маме које имају бебице јесте да када су одсутне сниме глас који ће неко пустити детету док је она на послу или у набавци. Уколико се дуго задржавате ван куће, оставите породици слатке поруке којима ћете их насмејати и указати им да сте увек ту. Позовите дете када сте на паузи, јер тада стварате добар однос са њим, а оно има осећај блискости са вама.

Фото: Депосит

Прочитајте још: ШЕРУЈЕ СЕ ШИРОМ СВЕТА: Дечак својим цртежом расплакао милионе (ВИДЕО)

Боље организујте време

Када деца спавају проверите мејлове, позиве или поруке. На тај начин ћете ефикасно искористити време, а највећи део времена ћете провести са њима. Смањите гледање телевизије и посветите време партнеру. На послу се трудите да будете продуктивнији, а ћаскање са колегама оставите за паузу.

Проводите време са партнером
Однос са патнером је сасвим сигурно најважнији. Осим тога што сте једно другом подршка, ви деци дајете пример како треба да се понашају две зреле особе које се међусобно воле и поштују. Не дозволите да било какве обавезе или проблеми утичу на ваш партнерски однос. Изађите негде, прошетајте, опустите се и уживајте. То може бити заједничка кафа, одлазак у ресторан, романтична шетња у парку или гледање омиљене серије.

Огранизујте специјалне породичне активности

Организујте викенд и слободно време тако да што више времена проведете у кругу породице. Потрудите се да заједно обедујете, гледате филмове, серије или се заједно играте у парку. Када проводите време са породицом не причајте о послу и не губите време на телефону. Концентришите се на децу и партнера и слушајте шта имају да вам кажу.

Важно је и да одморите сами са собом.

Прочитајте још: Деца рођена у ПРОЛЕЋЕ су весела и ПОВРШНА, ЈЕСЕЊА су сетна, а шта мислите какава су ЗИМСКА и ЛЕТЊА деца?

Одвојите време само за себе

Веома је важно да одвојите времена за себе, да саберете мисли и да се одморите сами са собом. Скувајте кафу коју ћете сами попити, читајте часопис/ књигу пре спавања или напуните каду и уживајте у топлој купки. Важно је да себе не запоставите и да ставите себе на листу пиоритета. Уколико волите да тренирате одвојите време за неку физичку активност, хоби и водите рачуна о исхрани.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas