· · Коментари: 0
РЕСТОРАНИ

САЗНАЈЕМО! Србија ће у децембру добити ПРВИ РЕСТОРАН са МИШЕЛИНОВОМ ЗВЕЗДИЦОМ!

Како незванично сазнајемо један или више престоничких ресторана могли би да добију ово престижно признање.

1602660995_platting-4282018_1280.jpg

"Мишелинова звездица" значи да Београд има ресторан на нивоу светских!

Прочитајте још: САЗНАЈЕМО! ДРАМА је ГОТОВА! Решен проблем АГЕНЦИЈА, али на потпуно НЕОЧЕКИВАН НАЧИН!

Туристичка организација Србије већ годину дана је у контакту са овом престижном групацијом са седиштем у Паризу. У фебруару, на Београдском сајму туризма, ТОС је представио и први зелени "Мишелинов" водич за Београд. У целу акцију било је укључено и Министарство туризма.

То је уједно значило и да су "Мишелинови" инспектори прокрстарили српском престоницом "уздуж и попреко".

Колико има ресторана?
Широм света једну звездицу има 2.162 ресторана, две има 384, а три само 137 ресторана.
Инспектори су, вероватно, већ завршили посао!

Уследила је пандемија, вирус је затворио границе и аутоматски зауставио даље активности. Међутим, сарадња је сада обновљена и Србија би до краја године могла да добије прву "мишелинову звездицу".

Прочитајте још: ЕПСКО ХИПИ путовање: Да ли би кренули АУТОБУСОМ на ПУТ од 70 дана?

Једна звездица значи да је ресторан "веома добар у својој категорији" и то је уједно и велика препорука свим туристима да је гастрономија у нашој земљи на изузетно високом нивоу. Две звездице значе да вреди посетити ресторан, а три да је ресторан довољан разлог да се отпутује у град у којем се налази.

Звездице и виљушке
"Мишелин" додељује неколико признања, али не само за врхунске ресторане, већ и најбољу уличну храну, буџет оброк и слично.
Легенде о инспекторима

Инспектори су, међутим, највећа енигма ове организације, јер нико не зна како изгледају. Они се не појављују, чак, ни на годишњој додели звездица да би остали анонимни! Ипак, међу куварима колају легенде да су то увек мушкарац и жена. Мушакрац стиже први и седа, а после пет минута и жена. Једном од њих обавезно падне неки део есцајга на под - да би видели колико ће брзо конобар то приметити. Они једном оду у тоалет, а на храну се не жале, нити дају неке коментаре. Не траже да виде кувара, плате и тихо одлазе.

Прочитајте још: НАЈГОРА година у историји: Туризам у СРБИЈИ су спасли ОВИ ЉУДИ

Инспектори су, како претпостављамо, већ обавили посао у Србији и донели одлуку. Крајем године, уочи католичког Божића, "Мишелин" јавно саопштава одлуку и ову вест јавља читав свет!

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.