Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Није лед у питању: Овај додатак многим пићима може бити легло ЗАРАЗА и БАКТЕРИЈА - Обратите пажњу

Вероватно вам није пало на памет

1670834924_shutterstock_429510046.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када седнемо у кафић већина нас има обичај да наручи додатну чашу воде или лимун уз пића која иду са њим. Ипак, како преноси "Гоод Хоусе Кеепинг", према једном истраживању, то никако не би требало да радимо.

То истраживање показало је да је скоро 70% кришки лимуна у ресторанима прекривено до 25 различитих врста клица. Међу њима се налазе: фекалне материје, ешерихија коли и контаминација од сировог меса. И нису биле само коре лимуна - пулпа на 29% прљавих лимуна је такође пузала у бактеријама.

Прочитајте још: Који број откуцаја срца није "нормалан"? Уз ове симптоме се обавезно обратите лекару

Лимун може бити контаминиран из више разлога. Иако сте можда довољно вредни да оперете лимун код куц́е, нема гаранције да ц́е конобари у вашем ресторану у који идете да перу сваки појединачно, или своје руке након паузе у купатилу, до савршенства. Упарите то са могуц́им коришц́ењем истих ножева за месо и производе - или још горе, истих дасака за сечење - и контаминација се може брзо проширити. Лимуни и други цитруси су посебно подложни јер су прекривени порама, дајуц́и бактеријама додатну површину за размножавање.

Али пре него што се потпуно одрекнете кришки, требало би да приметимо да није било избијања болести које би се водиле до контаминираних лимуна у пиц́има. Најбоље је да затражите кришке на малом тањиру. Затим исцедите лимунов сок директно у воду и уздржите се од испуштања целе кришке у чашу. Можда вас нец́е у потпуности заштитити, али ц́е у великој мери смањити вашу изложеност нежељеним бактеријама.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas