Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли сте се некада питали зашто у РЕСТОРАНИМА КОНОБАРИ ДОНОСЕ ХЛЕБ ПРЕ ЈЕЛА? Бројни су разлози, вероватно никада нисте размишљали о њима

Постоји много разлога због чега ће вам конобар готово увек донети хлеб пре јела које сте поручили

1689082471_shutterstock_675593263.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Кувар Рус Адамс из Вашингтона открио је на друштвеној мрежи Qуора зашто пре конкретне хране у ресторанима посетиоци добију пециво, переце или хлеб, а заправо је врло логично. Своје мишљење си поделили и још неки корисници.

Као прво, од ових пецива ћете бити жедни. Жедни људи онда наручују још пића, а то значи и боља зарада. Друго, хлеб или било шта слично покреће пробаву и од њега само додатно огладните. Управо зато се догађа да људи наруче више него што могу да поједу, а касније кажу како су се залетели. Последњи разлог је тај што када људи у ресторанима имају занимацију, што је у овом случају једење хлеба, онда нису досадни и не траже стално конобаре„ написао је Адамс.

Ово питање има преко 100 одговора, а пост од Адамса је погледан преко 113.000 пута. Ево још неких објашњења.

Слажем се с тиме да када нешто добијете, сигурно ћете то запамтити и поново се вратити у исти ресторан. Можда ћете оставити и већу напојницу“, написао је један корисник.

Јавио се и Џо Колела који је некада био власник ресторана и поделио своје искуство.

„Већина људи превише размишља о одговору. Једини разлог зашто смо ми људима давали хлеб пре главног јела био је да се успори сама поруџбина, односно да кувари све стигну да припреме. Конобар ће узети поруџбине од људи редом како су долазили, а док чекају се посетиоцима даје хлеб. Да закључимо, ово нема никакве везе с тиме што су конобари добри и љубазни и желе да вам поклоне хлеб, већ се једноставно користе овим триком због себе.“

Кимберли Луис је била конобарица и открила како хлеб има једино манипулативну улогу.

„У италијанском ресторану у ком сам радила, имали смо око два минута за то да свима однесемо хлеб на сто од када су сели. Морали смо да израчунамо количину и да га зачинимо. Потом смо морали у року од пет минута да им донесемо нови хлеб, ако су постојећи појели. Зашто? Јер су гости толико напорни. Ово је заправо само средство. Када седнете и чекате све се чини још дуже, а хлеб окупира људе и време ће једноставно брже проћи. Да скратимо: хлеб се сервира зато што су посетиоци нестрпљиви, преноси вецерњи.хр.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas