Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
жена

Коса у ТРУДНОЋИ: Како је неговати?

Већина трудница је спознала чињеницу да коса током трудноће постаје јача, свиленкастија и сјајнија. Погледајте неколико важних савета у вези са неговањем косе у трудноћи.

1598961113_Depositphotos_10940031_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Блиставост, сјај, лепршавост су само неки од придева којима би се описала лепота женске косе у периоду трудноће. Све ове промене узроковане су хормонима и чувеним појмом - друго стање. 

Прочитајте још: Наука каже да ћемо ове четири ствари НАСЛЕДИТИ од МАЈКЕ

Често се налазимо у ћорсокаку када су у питању дилеме везане за негу косе током трудноће. Једни вам говоре да не користите никакву хемију која би могла да вас угрози на било који начин, док други сматрају да вас то не може угрозити и да их безбрижно користите. Ми вам нудимо неколико корисних савета за одржавање косе у трудноћи.

Фото: Пиxабаy

Фарбање косе

Када је у питању фарбање или обликовање косе, најбоље би било да сачекате да прође први триместар. Хормони могу учинити своје, а коса вам може постати коврџавија, тамнија, а може се више и мастити. Дешава се уколико се у том периоду фарбате да коса не прими жељену боју. Али све у свему, током трудноће можете фарбати косу фарбама без амонијака, уз савет вашег изабраног лекара.

Можете фарбати косу фарбама без амонијака.

Прочитајте још: Зашто је важно правити ПАУЗУ ОД МАНИКИРА? Ово је детокс за ваше НОКТЕ

Шишање косе

Уколико сте годинама уназад прижељкивали јаку и густу косу у трудноћи ће вам се жеља остварити, па би шишање могло да сачека. Након порођаја ваша коса ће се вратити на старо, више ће опадати него у трудноћи, па је то сигурно и најбоље време за обликовање и скраћивање. Тада ћете добити праву слику ваше фризуре.

Фото: Пиxабаy

Нега косе

Уколико вам је коса сува или оштећена, током трудноће може бити још сувља услед хормонских промена. Без бриге! Слободно приликом прања стављајте веће количине балзама на крајеве или лепо упакујте косу маском и држите је неко време. Период трудноће вам може помоћи да направите паузу са фарбањем и негујете косу.

Стилизовање косе

Ако често радите трајно исправљање косе или стављате минивал, може се догодити да не добијете очекиване резултате. Услед хормонских промена поред густине косе се мења и ваша структура, па се можете разочарати крајњим резултатом. Стога најбоље би било да у периоду трудноће ове третмане прескочите.

Хормони ће утицати на структуру косе.

Прочитајте још: Савети за МАМЕ: Овако ћете вратити самопоуздање после ПОРОЂАЈА

Препарати за косу

Често жене током трудноће избегавају коришћење производа који поседују велику количину хемије, па се опредељују за препарате на природној бази. Било да су фарбе, шампони или балзами могу се наћи на биљној бази без сувишних хемикалија који могу изазвати иритације коже главе. Стога, даме, будите опрезне и читајте декларације са саставом производа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas