· · Коментари: 0
КОРИСНО

Направите саме: Маске за коврџаву косу од кокосовог уља (РЕЦЕПТ)

Одржавање косе је прилично тежак задатак.

1608804920_Depositphotos_156468982_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Борба са коврџавом косом је тежа јер задржава више прљавштине, загађења, масноће и зноја. Срећом, мајка природа дарује за све вас дивне коврџаве жене - кокосово уље!

Од јачања косе до влажења и додавања дефиниције, кокосово уље може све. 

Прочитајте још: Погрешна нега лица узрокује БОРЕ: Шта можете да промените

Кокосово уље, као што и само име говори, добија се од кокоса. Бело месо кокосових ораха суши се на сунцу како би се издвојило кокосово уље богато засићеним и незасићеним мастима. Уље полако оксидира и може се чувати око 6 месеци на 24 ° Ц, а да не ужегне. Али шта чини кокосово уље тако добрим за коврџаву косу? 

1. Маска од кокосовог уља

Масирање топлог кокосовог уља преко увојака једном или два пута недељно може вам помоћи. То кошта мање, а процес је брз.

Припрема: Узмите кашику кокосовог уља. Загрејте га 2 до 3 секунде у микроталасној пећници. Пустите да се мало охлади. Нежно га масирајте преко косе и власишта. Оставите да делује 30 до 45 минута. Оперите се шампоном. Нанесите балзам за коврчаву косу

Фото: Депозит

Савет: Кокосово уље такође можете лагано нанети на мокру косу како бисте побољшали своје увојке.

2. Маска од кокосовог уља и бадемовог уља

Кокосово уље и бадемово уље одлично делују за влажење грубе и суве косе.

Прочитајте још: ОБРНУТИ БАЛЕЈАЖ је нови модерни начин фарбања косе: Посебно се лако одржава (ФОТО)

Припрема: Мешајте 1 кашику кокосовог уља са 1 кашиком бадемовог уља. Оделите косу и нанесите је од корена до врхова. Завежите косу у пунђу и сачекајте 30 минута пре прања.

3. Кокосово уље и сок од лимете

Сок од лимете је одличан за лечење перути. Међутим, наношењем директно на кожу главе може изазвати иритацију. Мешање са кокосовим уљем може да помогне.

Прочитајте још: Направите код куће: Маска за сјајну косу чији је главни састојак БАНАНА

Припрема: Узмите 1 кашику кокосовог уља и масирајте га преко власишта и праменова косе. Можете узети мало додатног кокосовог уља и умасирати га само на кожу главе. Умочите вату у сок од лимете и лагано је натапајте по глави. Опрати након 10 до 15 минута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.