Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИНТЕЛИГЕНЦИЈА

Она је НАЈПАМЕТНИЈА ЖЕНА на свету, ипак ЈЕДНУ СТВАР никада није урадила (ВИДЕО)

Ушла је у Гинисову књигу где је држала рекорд све док та категорија није укинута

merilin.jpg
Фото: Принтсцреен / Yоутубе Дон Гиллер
Oglas

Мерилин вос Савант (73) је жена са највећим коефицијентом интелигенције на свету. Рођена је као Мерилин Мач, али очево презиме није дуго задржала. Јако рано је стекла уверење како син треба да преузме презиме од оца, а ћерка мајчино.

Још као дете је показала натпросечну интелигенцију, а данас је стручњак, што се могло и очекивати. 

Прочитајте још: Пилот, шахисткиња, глумица, редитељка и тенисерка: Ово су ЖЕНЕ које су ЗАДУЖИЛЕ СРБИЈУ! (ФОТО)

Као 10-годишња девојчица решила је Станфорд-Бинет тест, укључујући сет питања који мере когнитивне способности кроз пет фактора. Други је био Мега тест, дизајниран како би мерио ИQ изнад 145. По Мега тесту њен ИQ је био 186, а по Станфорд-Бинетовој скали 228.

Расправе током година
Током година водиле су се расправе о аутентичности тестова који су измерили њен ниво ИQ-а, с обзиром на то да тренутне верзије не омогућавају резултате изнад 170. И она је тврдила како је то мало нејасно подручје, будући да интелигенцију више није тако лако мерити, јер постоји хиљаду фактора који могу да утичу на менталне способности и интелигенцију.

Након 30 година ушла је у Гинисову књигу рекорда као особа с највећим ИQ на свету, и то место чврсто држала све док та категорија није укинута 1990. године.

Прочитајте још: ОВО НИКО НИЈЕ ЗНАО! У згради БОРБЕ постоји БУНАР иза ког се крије НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА (ФОТО/ВИДЕО)

Једна од најпаметнијих особа на свету, али никада није изашла из анонимности

Иако је имала изванредан коефицијент интелигенције, њено образовање се није разликовало од друге деце. Похађала је локалну средњу школу и радила у продавници свог оца. Уписала је студије на друштвеном факултету, а затим се пребацила психологију на Универзитету Вашингтон. Међутим, одустала је после две године.

Прочитајте још: НЕВЕРОВАТНО! Да ли знате да нова звезда ИНСТАГРАМА није човек, ни животиња, него... (ФОТО)

Након тога се почетком 80-их се преселила у Њујорк и почела да гради каријеру писца. Писала је и ИQ квизове за Омни магазин пре него што је добила посао у Прајду.

Прочитајте још: Да ли живите у БОЛЕСНОЈ КУЋИ? Ако имате ове СИМПТОМЕ, брзо се одселите

Мерлин је колумниста и аутор неколико књига. 1987. године се удала за научника, истраживача и предузетника, Роберта Јарвика. Њен супруг је познат по улози у развоју вештачког срца Јарвик-7. Касније је постала шефица финансија у предузећу свог супруга. У то време су важили за најпаметнији пар у Њујорку.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas