Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОД ЈУГОСЛОВЕНСКЕ ДИВЕ ДО ХОЛИВУДСКЕ ЗВЕЗДЕ: Мира Фурлан остаће упамћена по овим улогама (ФОТО)

Глумица је преминула од последица вируса Западног Нила

1611329964_mira.jpg
Фото: Принтскрин / Yоу Тубе / YУ 0 Лаки / Југословенски партизани
Oglas

Када се спомене име и презиме Мире Фурлан, многима је прва асоцијација њена нестварна лепота и невероватно мирна појава којом је пленила.

Прочитајте још: "Када сам је први пут видео, помислио сам да је најлепша жена на свету" ... Мима Караџић сломљен након смрти колегинице

Поред свог прелепог изгледа, важила је за једну од најбољих југословенских глумица.  Дипломирала је у Загребу на "Академији казалиште и филм" 1978. године, а након завршеног факултета одмах је узета за неколико позоришних улога.

Врло брзо постаје и једна од најтраженијих глумица без које филмови нису могли да се замисле. Улоге по којима ћемо памтити Миру Фурлан су: Киклоп, Антуна Врдољака, У раљама живота и За срећу је потребно троје Рајка Грлића и у филму Лепота порока, Живка Николића.

Прочитајте још: "Дуго је боловала неизлечиво и тешко. Била је у коми!": РАДЕ ШЕРБЕЏИЈА испричао када се последњи пут чуо са МИРОМ ФУРЛАН

Након што је 1992. године са супругом емигрирала у Америку, Мира Фурлан добила је и две велике улоге у холивудској продукције. Тако да поред домаће публике, прилику да се упознају са славном глумицом имала је и страна. Глумила је у срији Бабилон 5, где је тумачила лик Делен и у једној од најгледанијих серија у свету "Лост" - изгубљени.

Мира Фурлан, преминула је 20. јанура након дуге и тешке борбе, а како су медији пренели заражена је била вирусом Западног Нила, услед ког су настале компликације.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas