Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
одећа

Одржавање ствари ОД ВИСКОЗЕ: Како да буду као нове

Није тешко.

1605719814_Depositphotos_179707782_s-2019-1-.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Вискоза се може прати и у машини, али морате да водите рачуна о температури воде као и о избору програма за прање.

Имајте на уму да је мешавина од вискозе и неких других материјала још осетљивија!

За почетак, најбоље би било да блузу или сукњу од вискозе изврнете на наличје и ставите је у мрежасту заштитну врећицу за прање. 

Прочитајте још: Са ДОМАЋИМ спрејом за прашину, кућу ћете брисати троструко ређе (РЕЦЕПТ)

1. Одаберите програм за прање на температури од 30Ц степени и проверите да не буде укључена центрифуга.

2. Међутим, имајте на уму да ознака "вискоза" на многим комадима одеће није баш увек у потпуности прецизна. Мешање са другим материјалима чини одећу још осетљивијом па је препоручљиво ручно прање.

3. Ако на неким местима приметите мрље од зноја, пре прања потопите у раствор соде бикарбоне. Затим оперите одећу у благом раствору течног детерџента, телесне температуре.

4. Слободно прескочите омекшивач. Потрудите се да што мање цедите и уврћете одећу, већ је оставите преко сушача да вишак воде природно отече.

Прочитајте још: Трик који ће ОСВЕЖИТИ ваше ЈАСТУКЕ: Биће чисти и мирисни

5. Добро истресите тканину и оставите је да се осуши у хоризонталном положају.

6. Никада немојте стављати вискозу у машину за сушење, постоји велики ризик да ће вам се та одећа скупити.

Плетену одећу од вискозе увек сложите, немојте је држати на вешалицама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas