· · Коментари: 0
мода

3 материјала у којима вам неће бити вруће током ЛЕТА: У њима се нећете ознојити (ФОТО)

Материјали који ће вам помоћи ће вам да спречите знојење, а неће вам бити вруће

1654696306_vietnam-3371622_960_720.jpg
Фото: Пиxабаy

Током врелих, летњих дана је најбитније да одаберете одећу у којој ће вам бити пријатно. Она не сме да подстиче знојење. Због тога се морате определити за материјале који ће вам помоћи у томе. Следеће три врсте материјала могу имати ту улогу:

Прочитајте још: БОЈА коју морате имати у свом ормару овог лета: ПИНК нијанса освојила модне писте (ФОТО)

Фото: Пинтерест

Лан је познат као најјаче природно влакно на свету и пуно је издржљивији од памука. Ова тканина израђена је од врло финих влакана добијених из биљке лана. Пропушта ваздух до вашег тела и тако спречава знојење, па су ланени одевни предмети врло издржљиви и отпорни. Једина мана је што се лако гужва, али то је најмање битно током лета.

Вискоза је по хемијском саставу врло слична памуку, а састављена је од остатака целулозних влакана. Пријатна је за ношење током лета и хлади тело. Идеална је и као додатак другим влакнима, јер тако постају мекше и дефинитивно прозрачније.

Свила је природна тканина која је позната по томе да се прилагођава температурама. Током зиме би вас грејала, док лети хлади. У свили не можете да се знојите, танка је и мекана. Ипак, свила је јако осетљива на сунце. Тамне боје могу избледети, а на јарким бојама можете уочити флеке. То је једина мана, па се свила саветује у вечерњим сатима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.