Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУХИЊА

Open space и кухињско ОСТРВО су одличан избор, али само уз један УСЛОВ

Само уколико имате аспиратор, или можете да га уградите, можете да размишљате о отвореном простору.

1618558059_Depositphotos_279524564_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Од када се крајем прошлог века појавио као нов начин уређења ентеријера, концепт популарно назван open space (отворен простор), завладао је канцеларијама, али и нашим домовима, бришући јасно, зидом одређене, границе између целина.

Прочитајте још: Промените КАРАКТЕР дома: Потребна вам је трака, мало фарбе и - БЕЛА ВРАТА (ВИДЕО)

На овај начин најприродније и најлакше спаја се кухиња са трпезаријом или дневним боравком, чинећи цео заједнички сегмент местом породичног или пријатељског окупљања. Ако живите у оваквом простору, приликом припреме јела никада се нећете осећати усамљено, јер ће вам сви бити све време “на оку” и у домету гласа, па можете несметано ћаскати и притом избећи нежељену последицу дочарану речима “куварице мање збори, да ти ручак не загори”.

Највећа предност отвореног простора је што се онај ко кува не осећа усамљеним...
Тепих?
Ефекат целине у целини једноставно се постиже и тепихом, простирком или другачијом врстом пода испод трпезаријског стола. Ма колико близу кухиње се налазили, они ће на тај начин деловати потпуно аутономно.

Уз практичну ноту (трпезаријски сто је увек близу ако треба нешто на њега да ставите), простор идејно решен на овај начин добија и естетску (делује модерно и пријатно).

Сто мора да буде што једноставнији

Уколико имате кухињско острво у склопу кулинарског кутка, оно са једне стране може да представља радну површину, а са друге сто за ручавање. Одлично изгледа када сто једноставне форме, сачињен само од горње површине и ногара са једне стране, “прилепите”, ослоните на острво, на тај начин визуелно преграђујући кухињу по дужини.

Прочитајте још: Тегле, кактуси, бохо јастучићи...Пустите машти на вољу и направите најлепшу ТЕРАСУ у крају (ФОТО)

Ако је сто различите боје у односу на острво, изгледаће као целина у целини, односно мала трпезарија насред кухиње. Још потпунији утисак остварићете уколико фронт кухињског острва, окренут ка дневној соби, садржи детаље који се односе на њу, а не на кухињу.

Фото; Депозит

Потрудите се да стилски не одударају једни од других, или да имају једну заједничку боју, која ће бити довољна да их повеже у целину. Уколико вам простор дозвољава, наспрам стола за ручавање можете поставити и гарнитуру за седење, па му на тај начин “придружити” и дневну собу, као трећу целину.

Прочитајте још: Више не морате да се претварате ГРАНДМИЛЕНИЈАЛ стил уређења освојио је свет (ФОТО)

Када одлучите да овако уредите дом, обавезно имајте на уму да вам прозори буду у склопу кухиње, као и да имате аспиратор изнад шпорета (сада има веома модерних и стилизованих). Тако ћете избећи да мирис који настаје приликом крчкања јела постане доминантно обележје вашег отвореног простора.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas