· · Коментари: 0

Како да малу кухињу учините већом: Ево какви би требало да буду ормарићи, овај дезен чини чуда

Не могу се сви похвалити пространом кухињом у којој је могуц́е поставити све неопходне комаде намештаја

1680356400_shutterstock_1898766367.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Мале кухиње су типичне за станове, али чак и мали простор може бити дизајниран стилски, јер данас постоји безброј паметних решења и трикова који ће вам помоћи да максимално употребите сваки њен педаљ.

Иако је кухиња малих димензија, нема потребе да ограничите своју машту, јер и мали простор уз праве дизајнерске савете може изгледати атрактивно и удобно. Главна ствар је да приступите доброј организацији простора.

У наставку погледајте неколико савета који вам могу помоћи да ваша мала кухиња заблиста пуним сјајем.

Искористите сваки угао своје мале кухиње, уз помоћ угаоних комада намештаја и полица. Изаберите ормариће са клизним вратима.

Мањи кухињски апарати су такође одлична опција за мале просторе јер неће заузимати много простора на радним површинама.

Уколико у склопу кухиње имате острво или трпезаријски сто, можете да одаберете столице на расклапање.

Огледала имају моћ да сваки простор визулено учине већим. Искористите их паметно!

Неопходно је одабрати праву боју кухињских ормариц́а. Никада не бирајте тамне кухињске ормариц́е јер ц́е они одмах замрачити просторију чинец́и да делује много мање, чак и мање него што заправо јесте! Одлучите се за белу боју и сјајну завршну обраду јер ц́е природни одсјај продубити просторију чинец́и да изгледа пространо.

Вертикалне шаре на намештају или зидовима такође су занимљиво решење, јер чине да кухиња изгледа виша.

За мале просторе је најбоље да користите материјале као што су пластика, иверица и метал. Намештај од пуног дрвета и мермера изгледа импресивно али и гломазно и неће бити најбоље решење за малу кухињу.

Не заборавите на углове. Ова места искористите за судоперу, угаоне полице или пец́и. Ако постоји могуц́ност да се комбинује кухиња са суседном просторијом, креирајте модеран студио.

Мала кухиња није разлог да се одрекнете лепог намештаја. Погледајте вашу кухињу из другачијег угла, откријте шта то недостаје да би она изгледала модерно и складно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ