Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА И ЛЕПОТА

Оштећени су вам крајеви косе? Утрљајте БАНАНУ! Три рецепта за негу испуцалих власи

Лек за оштећену косу није само шишање, већ и примена природних препарата...

1620425133_Depositphotos_41050311_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос
Oglas

Нагле промене температуре и прво јако сунце директно негативно утиче на здравље власи наше косе. Без уља и препарата који ће штитити косу од спољних утицаја, оштећена коса убрзано ће порпадати са првим јаким сунцем током предстојећег летњег периода.

Прочитајте још: Стајлинг ИНСПИРАЦИЈА - Како се обући за ПОСАО у пролеће/лето (ФОТО)

Одличан узбор за оштећену косу су банане, које се због својег антимикробног деловања утичу на смањење перути, али и због силицилне киселине доприносе јачању косе и штите је од оштећења. Такође, банане доприносе јачању и подстицању убрзаног раста косе.

Прочитајте још: Маркетинг стручњак упозорава: Не наседајте на ЦРВЕНА слова приликом куповине, јер је то ТРИК!

Доносимо вам три једноставна рецепта за израду маске за косу од банане од само два састојка! За коју год маску да се одлучите, врло је битно да што боље згњечите банану, како не бисте имали залутале комадиће банане касније у коси. Банану можете згњечити виљушком, али најбољи резултат ћете добити ако је изблендате са мало воде.

Без уља и препарата који ће штитити косу од спољних утицаја, оштећена коса убрзано ће порпадати са првим јаким сунцем током предстојећег летњег периода...

Маска од банане и јаја

Захваљујући јајима ова маска подстиче раст косе и чини је меканом, сјајном и негованом. Ако имате суву косу, користите само жуманце, а ако имате масну косу користите само беланце.

Прочитајте још: Пронађена плоча са авиона Амелије Ерхарт, али не тамо где је нестала!

Маска од банане и меда
У овој маски мед делује као природни регенератор и враћа коси сјај и влажност. Због антибактеријских својстава меда ова маска одличан је избор за особе које имају проблема са прути и сувом, осјетљивом кожу.Огулите и згњечите банану и у њу умешајте једну кашику меда. Маску нанесите равномерно на косу, па оставите да делује 10 до 15 минута. Након тога исперите косу млаком водом.

За припрему маске потребно је огулити и згњечити једну банану, а потом ју помешати са умућеним јајем. Маску нанесите равномерно на косу и пустите да делује 10 до 15 минута. Након тога косу исперите млаком или хладном водом како бисте избегли „кување“ јаја у коси. За додатне предности у ову маску можете додати и 2 чајне кашичице меда.

Прочитајте још: ШИК купаћи костими ће се овог лета носити на посебан начин (ФОТО)

Маска од банане и маслиновог уља

Маслиново уље има изразито негујуће деловање на косу и доприноси смањењу опадања и пуцања косе. Ова маска погодна је за све типове косе, а поготово за особе ас изразито оштећеном косом.

За потребе прављња маске, огулите и згњечите једну банану, а потом добро промешајте са маслиновим уљем. Маску нанесите равномерно на косу и оставите да делује 10 до 15 минута. Након тога исперите косу млаком водом. Маслиново уље можете заменити неким другим уљем као што су уље авокада или арганово уље.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas