Oglas
· · Komentari: 0
NEGA I LEPOTA

Oštećeni su vam krajevi kose? Utrljajte BANANU! Tri recepta za negu ispucalih vlasi

Lek za oštećenu kosu nije samo šišanje, već i primena prirodnih preparata...

1620425133_Depositphotos_41050311_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Nagle promene temperature i prvo jako sunce direktno negativno utiče na zdravlje vlasi naše kose. Bez ulja i preparata koji će štititi kosu od spoljnih uticaja, oštećena kosa ubrzano će porpadati sa prvim jakim suncem tokom predstojećeg letnjeg perioda.

Pročitajte još: Stajling INSPIRACIJA - Kako se obući za POSAO u proleće/leto (FOTO)

Odličan uzbor za oštećenu kosu su banane, koje se zbog svojeg antimikrobnog delovanja utiču na smanjenje peruti, ali i zbog silicilne kiseline doprinose jačanju kose i štite je od oštećenja. Takođe, banane doprinose jačanju i podsticanju ubrzanog rasta kose.

Pročitajte još: Marketing stručnjak upozorava: Ne nasedajte na CRVENA slova prilikom kupovine, jer je to TRIK!

Donosimo vam tri jednostavna recepta za izradu maske za kosu od banane od samo dva sastojka! Za koju god masku da se odlučite, vrlo je bitno da što bolje zgnječite bananu, kako ne biste imali zalutale komadiće banane kasnije u kosi. Bananu možete zgnječiti viljuškom, ali najbolji rezultat ćete dobiti ako je izblendate sa malo vode.

Bez ulja i preparata koji će štititi kosu od spoljnih uticaja, oštećena kosa ubrzano će porpadati sa prvim jakim suncem tokom predstojećeg letnjeg perioda...

Maska od banane i jaja

Zahvaljujući jajima ova maska podstiče rast kose i čini je mekanom, sjajnom i negovanom. Ako imate suvu kosu, koristite samo žumance, a ako imate masnu kosu koristite samo belance.

Pročitajte još: Pronađena ploča sa aviona Amelije Erhart, ali ne tamo gde je nestala!

Maska od banane i meda
U ovoj maski med deluje kao prirodni regenerator i vraća kosi sjaj i vlažnost. Zbog antibakterijskih svojstava meda ova maska odličan je izbor za osobe koje imaju problema sa pruti i suvom, osjetljivom kožu.Ogulite i zgnječite bananu i u nju umešajte jednu kašiku meda. Masku nanesite ravnomerno na kosu, pa ostavite da deluje 10 do 15 minuta. Nakon toga isperite kosu mlakom vodom.

Za pripremu maske potrebno je oguliti i zgnječiti jednu bananu, a potom ju pomešati sa umućenim jajem. Masku nanesite ravnomerno na kosu i pustite da deluje 10 do 15 minuta. Nakon toga kosu isperite mlakom ili hladnom vodom kako biste izbegli „kuvanje“ jaja u kosi. Za dodatne prednosti u ovu masku možete dodati i 2 čajne kašičice meda.

Pročitajte još: ŠIK kupaći kostimi će se ovog leta nositi na poseban način (FOTO)

Maska od banane i maslinovog ulja

Maslinovo ulje ima izrazito negujuće delovanje na kosu i doprinosi smanjenju opadanja i pucanja kose. Ova maska pogodna je za sve tipove kose, a pogotovo za osobe as izrazito oštećenom kosom.

Za potrebe pravljnja maske, ogulite i zgnječite jednu bananu, a potom dobro promešajte sa maslinovim uljem. Masku nanesite ravnomerno na kosu i ostavite da deluje 10 do 15 minuta. Nakon toga isperite kosu mlakom vodom. Maslinovo ulje možete zameniti nekim drugim uljem kao što su ulje avokada ili arganovo ulje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas