· · Коментари: 0
УКУСНО

Предлог за ручак: Кромпирићи у путер сосу (РЕЦЕПТ)

Сви воле кромпире, а ово је укусан рецепт са бутером који ће се свима допасти.

1620801406_Depositphotos_198631942_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Пролеће је време за кромпириће, а ево предлога како да га припремите на потпуно другачији начин.

Потребно је:

  • 4 већа млада кромпира
  • 60 г путера
  • 60 г презли
  • 60 г ренданог пармезана или чедар сира
  • 2 кашике ситно исецканог оригана
  • 2 кашике маслиновог уља
  • бибер
  • кашичица морске соли
  • свеж босиљак или першун

Прочитајте још: Брза и укусна ВЕГАНСКА вечера коју ћемо сви обожавати - палачинке са спанаћем! (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Најбоље би било да ово јело правите на електричном роштиљу, а ако га немате послужиће и грил-тигањ. Загрејте га на средње јакој ватри. Кромпир исеците на пола и поређајте га у ватросталну чинију.

Поклопите их и пеците 25 минута.

У мањој посуди помешајте оригано са маслиновим уљем, па им додајте претходно растопљени путер. Мало побиберите, промешајте тако да се све сједини и што мање "плива" по површини уља, па тиме добро премажите преполовљене кромпире са свих страна. Ако имате роштиљ, преклопите га, а грил-тигањ поклопите са "за број већим" поклопцем. Пеците 20-25 минута, уз повремено мешање, лагано, да се кромпирићи не би распали.

Прочитајте још: Једноставан рецепт за ТОФУ са поврћем! Савршен предлог за ручак (ФОТО)

Помешајте пармезан или чедар сир са презлама, поспите преко кромпира и допеците још 10 минута. Посолите тек непосредно пре послужења и украсите листићима босиљка или першуна, по жељи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.