· · Коментара: 0
ПРЕДЛОГ

Раскошна погача која ће бити део сваког празника: Фогача са сланином (ФОТО)

Направите мало другачију погачу која ће украсити свачије славље.

1617781829_fokaca-na-moj-nacin-velika-1150x599.jpg
Фото: Дидy Китцхен

Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Састојци: 

  • 25 гр. квасца
  • 250 мл. топле воде
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 1 кашичица шећера
  • 1,5 кашичица соли
  • 350 гр. брашна меко тип 400
  • 100 мл. маслиновог ууља
  • маслине, парадајз, сланиница, оригано, босиљак по укусу

Прочитајте још: Домаћи, а префињен: Бакин колач одушевиће све генерације (ФОТО/ВИДЕО)

Упутство за припрему:

У ванглицу ставите квасац, топлу воду, шећер и уље. Промешајте да се квасац истопи. Када се квасац истопио, додајте половину брашна и со, сједините. Затим додајте и остатак брашна и замесите тесто. Добићете мекше тесто. Прелите тесто са 3 кашике маслиновог уља и оставите да надолази око 30 минута.

Фото: Дидy Китцхен

2. Кад тесто надође, изгледаће овако.

Фото: Дидy Китцхен

3. У плех сипајте 3 кашике уља, тесто мало премесите и ставите у плех. Развуците га у плеху рукама да добије овако "рупице" од прстију и прелите са 100 мл. маслиновог уља. Оставите га надолази око 20 минута.

Прочитајте још: Уживаћете у сваком залогају: Данас припремамо САЛАТУ СА ПРАСЕТИНОМ (ФОТО)

Фото: Дидy Китцхен

4. Док тесто надолази у тепсији, припремите маслине, парадајз, сланиницу.... Ово је био мој избор. Ви можете ставити и сушени парадајз, гранчице рузмарина, бели лук...

Фото: Дидy Китцхен

5. Када је тесто надошло, ставите састојке које сте припремили. Оставите да надолази још 10 минута и ставите у загрејану рерну на 240 степени око 25 минута, све зависи од рерне. Пријатно

Прочитајте још: Пикантни ручак је ту: Преукусне пролећне САРМИЦЕ ОД БЛИТВЕ са мирођија сосом (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Дидy Китцхен

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.