Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТОРТА

Време је за десерт који ће натерати укућане да ПОЛИЖУ ПРСТЕ: Направите неприкосновену Рафаело чиз торту (ФОТО)

За све љубитеље кокоса ово је незаобилазна торта. Топи се у устима и повећава ниво хормона среће у организму.

1616318620_Rafaelo-ciz.jpg
Фото: Принтскрин / Инстаграм / дидy_китцхен
Oglas

Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Данашњи рецепт је за Рафаело чиз тортицу која се топи у устима. Припремите се и направите ову укусну посластицу за крај викенда.

Прочитајте још: Савршена посластица са којом нећете погрешити: Палачинке са спелтиним брашном (ФОТО)

Наша куварица Диди је торту правила у калупу 14 цм.

За корицу вам је потребно:

  • 120 гр млевеног кекса
  • 80 гр млевеног бадема
  • 100 гр отопљеног путера и
  • 3, 4 кашике млека

Прочитајте још: Одличан рецепт препун здравих намирница: Бака Јела припрема букет шаренила на једном тањиру (ФОТО/ВИДЕО)

Припрема:

Све састоје помешајте и ставите у калуп, тако да покријете дно и ивице калупа. Лепо притисните и дно и са стране, изравнајте, па ставите у рерну, загрејану на 180°, на 10 минута.

Након 10 минута извадите калуп из рерне и оставите да се охлади. За то време умутите фил.

У чинију ставите 250 гр маскарпоне сира, 100 мл слатке павлаке, 200 гр млечног крема са комадићима кокоса и једну кашику прах шећера. Све заједно умутите миксером.

Прочитајте још: Чаробан куглоф са пистаћима: Рај за очи и блаженство за уста!

Ставите фил на печену корицу, пропржите мало кокоса и поспите преко фила. Оставите у фрижидер на 3, 4 сата, а најбоље преко ноћи. Ако волите слађе, можете и у корицу ставити кашику прах шећера.

Тортица је преукусна, као да једете рафело. Фил је тако кремаст, а у комбинацији са хрскавом корицом је неодољив. Спрема се веома брзо, а после вам остаје само да се препустите уживању у овом деликатесу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas