Oglas
Oglas
· · Коментари: 2
Преживљавање

Расте популарност ВРЕЋЕ ЗА БИВАК

Минијатурни, склопиви заклон војних извиђача, прихваћен међу ловцима, планинарима и излетницима

1594286951_bivi-bag.jpg
биви-баг - фото: Оутдоордесигнс
Oglas

Боравак у природи, уколико се непланирано продужи захтева и неку врсту лаганог али поузданог склоништа. Ловци и војни извиђачи којима је шатор сувишан терет, конципирали су део опреме који се назива биви баг (врећа за бивак) и у суштини представља минијатурни заклон за једну особу, у коме можете преспавати са заштићеним пртљагом. 

Лагани заклон се лако поставља и транспортује, фото: Оутдоордесигнс

Прочитајте још:  Како да ПРИКУПЉЕНУ ВОДУ претворите у ПИЈАЋУ?

Генерално, користи се са врећом за спавање, а добар биви примиће поред вас и ранац, оружје (ако сте ловац) и обућу, штитећи их од падавина и спољашњих утицаја. Један од многих су и Соло Раидер Биви,  Цатома Биви или Блек Дајмонд Биви.

У “предворју” можете да одложите обућу, мокру одећу, ранац, фото: Цатома 

Углавном се састоје од рама од две фиберглас савитљиве шипке, непромочивог прекривача са горетекс мембраном, мрежицом против инсеката, изолационог пода и патент затварачем. 

Биви баг са подметачем за врећу, фото: Оутдоордесигнс

Прочитајте још: Снабдети се питком водом на терену значи линију између живота и смрти: Ми вам представљамо неколико начина да преживите

фото: Блацк Диамонд

Осим места за врећу за спавање са подлогом, у малом предворју може да се одложи на сувом, скинута одећа и друга опрема. Маса је испод два килограма, постављање је једноставно и траје око један минут, а паковање у транспортном положају је врло компактно. У понуди је више верзија па од избора зависи и цена. 

Драган Шапоњић

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas