· · Коментари: 0
емотивно

Сања Илић волео ју је 30 година: Ко је била чувена Марија из "Отписаних"?

Познати композитор Александар Сања Илић преминуо је данас од последица корона вируса у 70. години.

1615125487_40-sanja-01-FOTO-V-Danilov.jpg
Фото: В. Данилов

Он и његова група Балканика музику с ових простора већ више од две деценије проносе светом. Написао је чувену песму "Принцеза", а у његовом животу то је била Злата Петковић, чувена Марија из "Отписаних". Живот су му обележиле лаке ноте, али и две тешке трагедије, након којих је успео да настави даље подигнуте главе.

Сања је пре 9 година постао удовац када је његова супруга, чувена дива старе Југославије, Злата Петковић умрла у 58. години живота од можданог удара.

Прочитајте још: ШОК И НЕВЕРИЦА! Преминуо САЊА ИЛИЋ, фронтмен групе Балканика услед компликација са КОРОНА ВИРУСОМ

- За љубав са Златом кривац је једна дечја приредба. Љубав је трајала 30 година. Отишла је како је отишла... Није морало тако да деси... Нисам стигао ни да јој кажем колико је волим. Пала је само и отишла у болницу. Лекари су је држали у вештачкој коми, али јој није било спаса.

Након Златине смрти сам одлучио да наставим даље. И нашег сина Андреја је требало извести на прави пут. Моја подршка њему је била контролом, а не гурањем уз ветар.

Код глумаца је проблем што их све памте по једном лику. Моја Злата није хтела да буде само Марија из "Отписаних". Она је водила више рачуна о нама него о својој каријери. Кад сам је питао зашто то ради, одговорила ми је: "Мени су најважније свари моја деца, муж и кућа." Могла је њена каријера да буде већа, али она није хтела никако да се обнажи на филму. Она је имала идеју како ће то да гради и нико није могао да је одврати - рекао је Илић у једном интервјуу.

Злата је говорила да каријере нису сметале њиховом браку.

- Сања и ја смо у браку више од четврт века. Толеранција и љубав главни су покретачи сваког, па и нашег брака. Иако се бавимо сличним професијама, никад се једно другом нисмо мешали у посао. Важно је и то што обоје имамо разумевања за обавезе које овакав живот носи - говорила је својевремено сама Злата.

Умрла је у Београду 3. децембра 2012. године у 58. години, седам дана пошто је доживела мождани удар.

Илић је истакао да се након смрти прве супруге није надао да ће наћи љубав. Ипак, живот га је демантовао. Поново се оженио хомеопаткињом Татјаном Карајанов 2016. године.

Прочитајте још: "Нисмо се испричали! Нисмо све научили од тебе": Глумица Драгана Мићаловић опростила се од Бориса Комненића

- Упознао сам је на промоцији једне књиге и чуо њен предиван глас. Мислим да је то било пресудно. Од тада је у мом животу све било другачије. Нисам се надао да ћу након губитка Злате икада више пронаћи сродну душу, али живот ме је изненадио. Татјана је из Новог Сада, али сада, наравно, живи са мном у Београду. Бави се и музикотерапијом, пева и компонује, и са дуетом "Хилиа" држи концерте медитативне музике - рекао је Сања Илић.

Њих двоје су једно другом рекли "да" у Саборној цркви у Београду, а онда су за чланове породице и најближе пријатеље организовали журку за памћење на једном сплаву.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.