Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Сви је памтимо као прелепу МАРИЈУ из серије "Отписани": Када је преминула туговала је цела бивша Југа, а ево шта је урађено у њену част

Злата Петковић је била прослављена глумица, мис Југославије, а наступала је и пред Титом

1698405394_Foto-Danilo-Cvetanovic.jpg
Фото: Данило Цветановић
Oglas

Чувена Марија из серије "Отписани" напустила нас је у децембру 2012. године, а због њеног одласка туговала је цела бивша Југославија.

Позната глумица има синове Гвоздена и Андреја, а три деценије била је у срећном и успешном браку са композитором Александром Сањом Илићем.

Злата Петковић је 1971. године проглашена за мис Југославије, а у Токију исте године добила је титулу мис фотогеничности света. Телевизијска публика је највише памти по улози Марије у ТВ серији "Повратак отписаних".

Фото: В. Данилов

Била је једно од омиљених ТВ лица, а пошто је припадала првој постави забављача, наступала је и за Јосипа Броза Тита, што је у то време била велика привилегија. Почетком осамдесетих са Предрагом - Цунетом Гојковићем и Предрагом Живковићем Тозовцем водила је тада најпопуларнији шоу Фолк парада, пише Пулс.

Последње три деценије највише је радила у позоришту, свом матичном Југословенском драмском, и другима, што јој је увек и била жеља. Неретко је одбијала улоге због чега су многи мислили да се повукла из света глуме, а њене последње роле биле су у серијама "Љубав и мржња", "Село гори а баба се чешља" и у представи "Живот у тесним ципелама" Душана Ковачевића у Звездара театру.

Српској глумици, манекенки и телевизијској водитељки у Сврљигу је направљен споменик у парку у центру града.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas