Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРИСНО

САВЕТИ ЗА ОДРЖАВАЊЕ КУЋЕ: 8 природних освеживача ваздуха који уништавају све непријатне мирисе

Сви их имамо код куће.

1605261010_Depositphotos_407658236_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

За разлику од освеживача ваздуха који су скупи, а уз то могу да изазову и алергију, кијавицу, па код некога чак и асму, ови природни освеживачи ваздуха не остављају никакве последице на здравље.

Овим освеживачима можете уколнити непријатне кухињске мирисе који остају од рибе или лука, можете неутралисати мирис кућних љубимаца или мирис дувана.

Прочитајте још: АНАЛИЗА ПРАШИНЕ: Просечно 9.000 различитих микроорганизама живи у нашим домовима

Ова природна средства су наше баке користиле у борби против непријатних мириса:

Уље мирте

На добитку сте ако у кући имате етерично уље мирте. Неколико капи сипајте у воду за прање покућства или пода – не само што ће вам побољшати расположење, већ ће и неговати дрво. Можете неколико капи да растворите у води, сипате у флашу са распршивачем и испрскате сав под у кући, посебно паркет.

Ови природни освеживачи су доста приступачнији од оних које купујете у радњама, а исто су ефикасни у отклањању непријатних мириса!

Прочитајте још: 8 СТВАРИ које професионални организатори никада не би избацили из куће

Каранфилић

Ненадмашна комбинација за мирисно освежавање просторија преко зиме свакако је поморанџа или лимун у које је забодено неколико каранфилића. Мирисаће пријатно, али не и превише интензивно. И не брините, плод ће се осушити, али се неће убуђати.

Фото: Депозит

Лаванда

Мирис из кухиње уклонићете помоћу чинијице вреле воде са 2-3 капи лавандиног уља. Против непријатних мириса и мољаца у орману помажу суви цветићи лаванде, које ћете спаковати у платнене кесице или најлон чарапе.

Прочитајте још: Ако га нисте купили, урадите то ОДМАХ! Три необична разлога због којих УВЕК МОРАТЕ ИМАТИ ЛИМУН у кући

Шибице

Са кутијом шибица поред тоалета добро сте наоружани за борбу са свим непријатним мирисима. Упалите дрвце, прођите њиме по купатилу, угасите га и удахните. 

Свеће могу да послуже као алтернатива!

Прочитајте још: НАЈПОПУЛАРНИЈИ овогодишњи стил за уређење купатила (ФОТО)

Лимун

Кору исцеђеног лимуна поређајте по радијатору или другом грејном телу и по целој просторији рашириће се пријатан мирис. Ако имате камин, кору убаците у ватру. Лимунов сок "лечи" ваздух и од дуванског дима, а мирисе црног и белог лука и фарбу лако скида са прстију.

Кафа

Она буквално усисава мирисе из околине – та особина чини је идеалним дезодорансом за кухињу. Две кашичице млевене кафе сипајте на тацну и све ће поново замирисати на свеже. 

Прочитајте још: Очистите кућу са СОЉУ бар једном месечно! Добро је из више разлога!

Есенција

Разблажите водом у односу 1:3 у одговарајућој дубљој посуди и у задимљеној соби десиће се чудо – мирис дуванског дима ће ишчилети! Али ако у кући имате мачку, овај метод борбе против устајалог дима није баш најбоље решење, јер мачке не подносе сирће.

Со

Со је прави спасилац у просторијама с много влаге, какво је купатило. У чинијицу сипајте со и мењајте је на неколико дана. И мирис црног лука с руку брзо нестаје ако их истрљате сољу.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas