Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПСИХИЧКО ЗДРАВЉЕ

Шта сте ви сањали протекле ноћи? Ових пет СНОВА открива шта вас мучи

Рационално расуђивање је предност сваког човека, али подсвест је оно што не можемо контролисати и што се испољава кроз снове.

spavanje.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Подсвест се сваком човеку најмање четири пута јави у сновима, посебно када се човек налази у психолошком растројству или се налази у великим животним проблемима.

Прочитајте још: ФОТОГРАФИЈА која је обишла свет: Брат и сестра се загрлили ПРВИ ПУТ након короне, СУЗЕ САМЕ ТЕКУ (ФОТО)

Запишите снове
Комплетне снове памтимо само пет минута након што се пробудимо, док ће за десет минута човек заборавити чак 90 одсто снова. Психотерапеути истичу да је битно забележити снове одмах након буђења и да се потрудимо да у свест призовемо што више детаља које смо уснили.

Правилним тумачењем снова могу се дијагностификовати, а потом и решити емотивни, здравствени или финансијски проблеми.

Прочитајте још: НАПРОТИВ! Ако критикујете децу, добићете КОНТРА ЕФЕКАТ - ево шта кажу стручњаци 

У будном стању, проблеми се сагледавају кроз призму рационалног искуства. Са друге стране, подсвест путем снова проблеме види без ограничења и даје интуитивне одговоре.

Прочитајте још: Тражите узрок перутања коже главе? Три МИТА о појави упорне ПЕРУТИ које морате разбити!

Пет најчешћих снова који откривају психичко стање

  1. Падање и пропадање у сну појављује се са осећајем проблема, несигурности и беспомоћности. Одвија се у раном стадијуму сна, а праћено је грчевима у рукама и ногама.
  2. Губљење и испадање зуба везује се за осећај губљења моћи, статуса и утицаја. Зуби су симбол снаге, људи њима гризу, а и важан су део изгледа. 
  3. Људи који се у стварности осећају изложено и рањиво или имају грижу савест да су открили превише о себи, најчешће сањају да су голи пред великим бројем непознатих људи. 
  4. Људе које у сновима неко или нешто прогања откривају да и на јави покушавају избегавати проблеме. Ово је јасна порука да се требају суочити са својим демонима. 
  5. Снови о летењу показују како се сањар успешно носи с новим изазовима. Они подстичу креативност и продубљују духовност. Људи који их сањају описују их као инспиративне и снажне доживљаје.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas