Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ МЕТОДИ ЛЕЧЕЊА

Травари откривају рецепте за лековите чајеве: УПАЛА ЈАЈНИКА као руком однесена

Упала јајника узрокује непријатан бол у пределу доњег стомака, онемогућава нормално дневно функционисање и може даље узроковати бројне и трајне последице по репродуктивне женске органе

1602227682_preslica.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Нагле промене температуре ваздуха и хладнији дани пред нама доносе опасност од прехладе јајнике, који ометају свакодневно нормално функционисање жена. Уместо медицинских медикамената, жене се све чешће окрећу природи и лековима које нам она нуди, без страха од нежељених ефеката.

Прочитајте још: РУСКИ лекар препоручује ШЉИВОВИЦУ и КАЈМАК за ЈЕСЕЊУ БОЛЕСТ

Упала јајника је углавном бактеријска инфекција која захвата подручје јајника и материце

Упала јајника је углавном бактеријска инфекција која захвата подручје јајника и материце. У нормалном стању, тај предео не садржи патогене микроорганизме. Међутим, у посебним условима као што су дужи боравак на хладноћи, седење на хладном и слично, упални процес може спонтано да се развије.

Прочитајте још: Умирите се и утоплите: Два савршена чаја за МИРАН САН

Упалу могу да проузрокују и микроорганизми преносиви полним путем. Врло често је у питању хламидија и гонокока. Упала јајника је најчешћа код жена млађих од 25 година.

Биљка преслица

Решење са упалом јајника решава биљка преслица или у народу познат и као пољски раставић. Преслица садржи органске киселине, танине, пектине, флавоноиде, смоле, гвожђе, магнезијум, манган. Један од састојака је и никотин који је карактеристичан за дуван.

Чај од преслице  помаже у лечењу болести мокраћних канала, упале мокраћног мехура и елиминише бактерије уринарног тракта и упале јајника

Чај од ове биљке помаже у лечењу болести мокраћних канала, упале мокраћног мехура и елиминише бактерије уринарног тракта и упале јајника. Чај од преслице припрема се тако што се једна кашчица суве преслице прелије са 250 милилитара вреле воде. Напитак поклопити па оставити да одстоји 15 до 30 минута.

Прочитајте још: Једите га, МАЖИТЕ, пијте, јер СМАЊУЈЕ БОРЕ!

Чај процедити, не сладити и пити после јела.

Фото: Pixabay
Мешавина невена, хајдучке траве и коприве утиче и на регулацију менструалног циклуса и умањује тегобе које могу да проузрокују миоми на материци. 

Чајна мешавина

За јајнике склоне упалама и упалне процесе у току препоручује се чајна мешавина сачињена од биљке невен, хајдучке траве и коприве.

Ова чајна мешавина повољно утиче и на регулацију менструалног циклуса и умањује тегобе које могу да проузрокују миоми на материци.

Прочитајте још: Др Адамовић саветује: Ако вам маска ИРИТИРА КОЖУ без гриже савести УРАДИТЕ СЛЕДЕЋУ ствар

За припрему чаја потребно је помешати 300 грама осушених цветова невена и по 100 грама хајдучке траве и коприве. Две супене кашике ове мешавине прелијете са пола литре кључале воде и оставите у поклопљеној посуди да одстоји пет минута. Након тога процедите и сачекате да се мало прохлади. Чај се пије у малим гутљајима, у току неколико сати.

Најбоље је конзумирати литар чаја дневно, пола литре преподне и пола литре поподне.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas