· · Коментари: 0
Занимљивости

Тријумф принца Ахмеда Ал-Мактума (ВИДЕО)

Освајање Олимпијске златне медаље, принц из Уједињених Арапских Емирата ставља испред племићке титуле

1615973946_princ.jpg
принц - фото: архива "Калибра"

Вероватно најатрактивнија и медијски најтретиранија појава Светских купова у гађању летећих мета годинама је био Ахмед Ал-Мактум, принц из Уједињених Арапских Емирата. 

Прочитајте још: Озбиљна опрема за захтевне кориснике по прихватљивој цени

Принц Ахмед Ал-Мактум после успешно отпуцане серије у трапу, фото: архива "Калибра"

Принц свестрани спортиста почео је да тренира стрељаштво још 1989. године и убрзо је почео да ниже победе у дисциплинама трап и дабл трап. Упознали смо га 2005. године у Београду у "БГ Спортском центру Ковилово" на ИССФ Светском купу када је убедљиво тријумфовао у дабл трапу, док је у трапу био међу тројицом најбољих.

Када смо му пришли и обратили се речима: "Yоур Мајестy...", значајно је подигао кажипрст и нагласио: "И'м Олyмпиц цхампион!". Принц је три пута учествовао на Олимпијским играма, а златну медаљу у дабл трапу освојио је у Атини 2004. године. Касније, у срдачном разговору, објашњавао је, да је стрелиште у Ковилову убедљиво најквалитетније осмишљен и направљен комплекс, за такмичења у гађању глинених голубова. 

Врхунски такмичар и стрелац, обишао је сва значајна стрелишта овог типа у свету и његови ставови морају да се уваже. 

"Изузетно ми је жао, што у мојој земљи нема услова да се направи нешто слично. Јер, имамо мали клуб и неподесне терене, на којима би биле потребне деценије рада и улагања, за оно што ви већ имате у Ковилову", додао је на крају принц Ахмед Ал-Мактум.

Прочитајте још: "ДОГОВОРЕНО ОРУЖЈЕ": Нова руска пушка изазвала велико интересовање јавности (ФОТО)

Једино олимпијско злато Уједињеним Арапским Емиратима освојио је принц  Ахмед Ал-Мактум, фото: принтскрин

Импесиониран бујном вегетацијом у Србији, нарочито у непосредној околини Београда претходних година долазио је неколико пута у Ковилово на припреме за такмичења. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.