Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли једном неверан значи увек неверан? Ово је мишљење стручњака о неверству

Постоји изрека која каже "Једном неверан, увек неверан" за оне који су били неверни, макар једном у животу

1715933822_shutterstock_2182946317.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Али пре него што у својој глави направите најгори сценарио, морамо да вас обавестимо да ако је он варао у својој прошлости, то не значи да ц́е ваша веза пропасти. Како кажу стручњаци, апсолутне речи попут „увек” и „никад” не одговарају стварности. Да, неки су починили многа злодела као што је неверство и имате разлога да им не верујете, међутим постоје људи који су научили из својих грешака.

Истраживање на Универзитету у Денверу показало је да нису сви који су починили неверство поновили такво понашање у својој следец́ој вези. Многи људи се и даље плаше да не буду преварени, па им екстремни погледи (црно-бели) могу учинити да се осец́ају сигурније“, истиче стручњак.

О својој прошлости говори зато што то жели, а не зато што мора

Када неко говори о својим грешкама, много је вец́а вероватноц́а да ц́е у будуц́ности бити поуздан партнер. То не гарантује да ц́е бити беспрекоран, али показује да признаје грешку и жели да буде искрен. Углавном не зато што је приморан, вец́ зато што жели. Осим тога, то је добар знак да веза није заснована на лажима и тајнама од самог почетка.

Он зна зашто је варао

Његово објашњење можда нец́е оправдати оно што је урадио, али вам може рец́и много о његовој способности да препозна и преузме одговорност за своје поступке.  Али ако се ваш партнер понаша као да је ван контроле или тврди да не зна зашто је варао, ово су црвене заставице. С друге стране, неко ко је учио на својим грешкама требало би да буде у стању да препозна своје недостатке и да призна да га је жена очарала, уместо да окривљује своје нагоне или да има ниско самопоштовање.  

Десило се једном

Било да је једном био неверан или је то била навика уопште, помоц́и ц́е вам да још боље разумете његово понашање и перспективу. Суочавање са поновљеним неверством обично захтева терапију.

Он заправо ради нешто да се промени

Много је оних који кажу да су пожалили након неверства. Међутим, ако се неко заиста покаје, то се углавном види кроз његове поступке, а не кроз оно што говори. Напори који показују да жели да исправи ствари укључују извињење својој бившој, читање књига о самоусавршавању и стално подстицање отворене комуникације са вама.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas