· · Коментара: 1
РЕЦЕПТ

У сусрет пролећу: Најлакши рецепт за чизкејк са вишњама (ФОТО)

Лепи дани нам долазе и сви волимо да се препустимо сунчаном времену, а најбоље га је засладити лаганим деликатесом који је спреман за трен.

1615281058_ciz-sa-visnjama.JPG
Фото: Принтскрин / Инстаграм / дидy_китцхен

Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

У сусрет пролећу и лепом времену изабрали смо рецеп за лагану тортицу, свима омиљени чизкејк са вишњама.

Куварица Диди је направила малецку у калупу од 14 цм, а ви ако желите већу само дуплирајте мере (x2) и правите у калупу 26-28 цм.

Прочитајте још: Одличан бисквитни колач од кога мирише цела кућа: Пробајте и ви и постаће вам омиљени (ФОТО/ВИДЕО)

Прво спремите прелив са воћем, 5 гр желатина налите са 2 кашике хладне воде и оставите 10 минута да набубри.

У шерпицу ставите 200 гр отопљеног воћа. Диди је користила вишње. Половину изблендирати, а другу половину оставити целе.

Ставите на шпорет, додајте кашику лимуновог сока, две кашике шећера и један ванилин шећер. Када се загреје додајте и желатин. Мешајте док се желатин не отопи. Оставите да се лепо прохлади.

Прочитајте још: Слаткиш који сви волимо: Засладите дан ПИТОМ СА ВИШЊАМА (РЕЦЕПТ)

Док се он хлади спремите кору и фил. У 150 гр млевене плазме додајте 60 гр отопљеног путера и 3, 4 кашике млека. Сједините, ставите у калуп и чашом изравнајте. Ставите у фрижидер, па спремите фил.

У чинију сипајте 250 гр маскарпоне сира, 125 мл слатке павлаке, две кашике шећера и арому ваниле или кесицу бурбом ваниле, па све заједно умутите миксером.

Премажите корицу филом, ставите на 10-ак мин у фрижидер, па прелите са вишњама. У фил нисам стављала ни крем фиx ни желатин, јер нема потребе, као сто видите фил је одличан.

Прочитајте још: Многима омиљени слаткиш: Како се прави ПАВЛОВА ТОРТА? (РЕЦЕПТ)

Уколико користите неки други сир ставите више шећера. Наша куварица не воли баш ту варијанту, јер јој се укус било ког другог сира у колачима не допада како је рекла. А што се тиче избора воћа, можете пробати и неку другу врсту, по избору.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.