Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОТКРИВЕНО

Занимљиве и изненађујуће чињенице које нисте знали о Чарлију Чаплину

Занимљивости из Чарлијевог живота.

1609339201_carli-caplin.png
Фото: Принтскрин / инстаграм / гиуспе_реал
Oglas

Чарили Чаплин је можда само један од најпознатијих људи који су икада живели. Али ко је заправо био Чарли Чаплин? Да ли постоје неке тривијалности Чарлија које нису надалеко познате?

Прочитајте још: Џенифер Анистон извређали на друштвеним мрежама (ФОТО)

1. Имао је четири жене и све су биле тинејџерке

Све његове жене су биле знатно млађе од њега. Када је имао 29 година оженеио се 16-годишњакињом Милдред Харис, али су се развели две године касније. Када је имао 35 година, оженио се још једном 16-годишњакињом - Лолитом. Они су се такође развели, три године касније. Његова трећа супруга имала је 20 година када су се венчали. Развели су се после 6 година "без јавне фрке". Коначно, његова последња супруга била је Уна О'Нил, ћерка драмског писца Еугена ОНила. Она је имала само 18 година, а он 54. Њихов брак био је срећан и трајан, а из њега се изродило осморо деце.

Прочитајте још: "Ускоро смо заједно" ... Тања Савић емотивном поруком честитала сину рођендан (ФОТО)

2. Остаје мистерија када се Чарли Чаплин родио, па чак и како се звао

Да ли Чарли има циганско порекло, и да ли је рођен у задњем делу каравана? Тако је тврдило једно писмо које је Чарли држао закључано у својој кући. Његова породица нашла га је 1991. године; у писму човека по имену Џек Хил тврди да је Чарли рођен у камп приколици која је припадала циганској краљици која је била Џекова тетка. Чаплинов извод из књиге рођених никада није пронађен.

3. Лопови су ископали његов гроб и пребацили сандук

Године 1978. другог марта, двојица мушкараца су Чаплинов ковчег су ископали и сахранили у пољу кукуруза. Тиме су желели да изнуде новац од његове супруге Уне. Чаплин је тада био сахрањен на гробљу у Швајцарској, отприлике три месеца. Полиција је после неколико месеци ухапсила пљачкаше гробова - незапослене избеглице из Пољске и Бугарске, и Чаплинов ковчег је враћен на своје некадашње место.

Прочитајте још: Ирфан Менсур проговорио о борби са короном: После тешке борбе, најлепшу поруку у мом животу добио сам од докторке

3. Његови филмови су приказивани на плафонима болница током Првог светског рата

Чаплин је био британски држављанин који је живео у Америци током Првог светског рата, али се није званично борио за било коју нацију. Међутим, његов комичарски таленат добро је искоришћен за јачање морала. Британци су, наводно, подржали сцене Чаплиновог лика Скитинице за смех - и "како би Немци умрли од смеха". Војне болнице су чак приказивале његове филмове на плафонима како би рањеници могли да "уживају у церекању са кревета".

4. Постоји филм о Чарли Чаплину који никада нисте видели

Колико год био вољен Чаплин, нису сви његови филмови преживели, па тако и овај филм који говори о Чарлију као бандиту који се представља као "гроф де Бин" на некој забави. Током те забаве он прави много грубих друштвених грешака, те долази полиција.

Прочитајте још: Преминуо познати креатор Пјер Карден :"Зашто бих радио само за богате. Желим да радим за људе на улици"

5. Украдена му је прва статуа Оскара

Године 2015. прва Чаплинова статуа Оскара из 1928. украдена је из канцеларије Удружења Чаплин у Паризу. 

6. Компоновао је музику за већину својих филмова

Упркос што није знао да "чита" музику, Чаплин је компоновао музику за већину својих филмова а волео је да слуша виолончело и клавир. Он се ослањао на тзв. "музичке асистенте" да би његову музику преточили у одговарајуће партитуре. 

Прочитајте још: ДА СРЦЕ СТАНЕ: Позната водитељка Драгана Катић занемела од шока (ВИДЕО)

7. Написао је један роман

Чаплин, као највећа звезда немог филма на свету, првенствено је познат по недостатку речи, али је у животу написао један кратак роман (прозна фантастика). "Фоотлигхтс", написан када је имао 59 година, објављен је тек 2014. године, а касније је инспирисао његов филм "Светлост позорнице" из 1952.

8. Преминуо је у сну на Божић

Чаплин је умро "од старости" на Божић 1977. године у свом дому у Швајцарској, поред четврте супруге Уне и њихово седморо деце (осморо су имали). Наводно, умро је "миран" око 4 сата ујутру, неколико сати пре него што је требало да започне традиционално божићно славље. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas