Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕОБЈАШЊИВО

ХОТЕЛ СТРАВЕ: Пали светла, БОДЕ госте, краде играчке - Принцеза Каролајн је НОЋНА мора

Апартман 314 је чувен и тражен, јер у њему и данас "живи" дух принцезе Каролајн.

1610456537_tomwasington.PNG
Чувени хотел Фото: Youtube/ screenshot Tom Hall
Oglas

Маунт Вашингтон Хотел у Њу Хемпширу има дугу историју сабласти и неодољиво изгледом подсећа на здање у којем је сниман филм "Исијавање" 1980. године Мада је Стивену Кингу за инспирацију послужио хотел у Колораду, у којем је радио у младости, сличност је велика и "ловци на духове" често долазе у Маунт Вашингтон.

Прочитајте још: Италијани предвидели корону још 1962. године?! Откривено шта стоји иза илустрације направљене пре 50 ГОДИНА (ФОТО)

Прича о "Маунт Вашингтону" почела је давне 1900. године, када је индустријалац Џозеф Стикни, који је одлучио да у грандиозан хотел уложи новац који је зарадио у рудницима угља и на изградњи железнице у Пенсилванији. Хотел је завршен 1902. године и сматранје  једним од најлуксузнијих у то време. Пружа величанствен поглед на планинске пределе.

Трпезарија Фото: Youtube/ screenshot Tom Hall
Носила је са собом храстов кревет у Француску!

Стикни се оженио лепом Керолајн Фостер, кћерком успешног трговца месом из Бостона, али је већ наредне, 1903. године, преминуо од срчаног удара. Керолајн се преудала за принца из француске краљевске лозе и стекла титулу "принцезе Фосињи Лусинж". Наставила је да води хотел до смрти 1936. године.

Прочитајте још: ЧУЛА сам ЗУЈАЊЕ и видела плаву светлост: ЗАШТО ванземаљци ПРОГОНЕ мајку и домаћицу

Када није боравила у Француској, имала је у Маунт Вашингтону приватни апартман - 314. У њему је још увек исти резбарени, храстов кревет, који је увек носила са собом одлазећи у Јужну Француску и враћала га назад, али више гостију који су у њему спавали тврде да су виђали утвару жене у елегантној одећи из викторијанског доба или је затицали како седи на ивици кревета, рашчешљава косу и ставља шнале. Дух има обичај да спаваче боцка по табанима шналама и чиодама.

Светла се пале сама од себе, играчке нестају...
Ужасно сујетна
Керолајн је била омиљена међу гостима и особљем, иако је имала хирове. Није подносила ако је нека дама била елегантније обучена од ње. Зато је више пута у току дана мењала гардеробу, а у трпезарији је, на галерији, имала свој сто за једну особу, па је и одатле "држала на оку" припаднице лепшег пола.

У Апартману 314 се светла пале и гасе сама од себе, електрични камин укључује и искључује када нико није ту,  а дечије играчке тајанствено нестају и појављују се.

Управа хотела не крије постојање духа, па чак и легенду о принцези Керолајн ставља на свој веб-сајт. На извештаје оних који у соби доживе необјашњиве инциденте, менаџмент каже:

Управа подржава причу о духу у апартману 314...

- Хвала што сте поделили ваша искуства за време боравка у хотелу. Ми смо веома задовољни што смо били у стању да испунимо ваша очекивања - одговарају.

Стикни и Керолајн у доба среће Фото: Youtube/ screenshot Richard Marsh

Прочитајте још: Сељак је ископао ЧИНИЈУ и свима је било јасно да је ВЕОМА СТАРА, а онда је уследио ШОК и питање: КАКО ЈЕ СТИГЛА ОВДЕ?

Своју причу о некадашњој власници хотела има и искусни репортер и писац Дино Вурнас, који је одсео у апартману 314 и у току ноћи пробудио се због тога што је соба била окупана нежном, готово етеричном светлошћу.

Новинара су пробудиле потпетице, а никог нигде!

Сутрадан, када је то испричао особљу, испричали су му легенду о Принцези, али је на то само одмахнуо руком. Наредне ноћи, пред зору, прозбудили су га звуци потпетица по дрвеном поду, а да није видео никога да хода по њему. Никакво рационално објашњење није могао да нађе.

Дух принцезе се сликала на заједничкој слици...
Одрабана од духова
Интересантно је да је архитекта, Чарлс Елинг Гифорд, пројектујући хотел, у њега уградио - "одбрану против духова!" У свакој од четири куле, број степеница је различит, зато што је постојало веровање да то збуњује сабласти и спречавају их да тумарају по здању.

Дино је на захтев управе направио групну фотографију особља испред хотела и када је проучио снимак, запазио је на једном прозору магличасти лик жене одевене у дугачку хаљину из викторијанског доба. У хотелу тада није било никога, јер је био привремено затворен за госте.

Прочитајте још: АНТАРКТИК крије НАЈВЕЋУ ТАЈНУ на свету: АТЛАНТИДА се налази под ледом?

Прозор са женским ликом налазио се тачно испод апартмана 314. Иако скептичан у односу на духове, фотограф је закључио да је то, на крају крајева, ипак њен хотел и да можда њено присуство не треба порицати!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas